
Ramstek z gratiniranim krompirjevim narastkom
Ramstek z gratiniranim krompirjevim narastkom

Sestavine
- pribl. 300 g kakovostnega dobro uležanega rostbifa debeline 3 cm
- 2,5 dl olja za mariniranje
- 1 strok česna
- 1 vejica rožmarina
- 2 žlički čemaževega masla, ko postrežemo
krompirjev narastek
- sol
- poper
- 1 debelejši krompir
- 1 žlička masla
- 1 žlica drobno narezane čebule
- 1 žlica kisle smetane
- 1 žlička drobno naribanega parmezana

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- pribl. 300 g kakovostnega dobro uležanega rostbifa debeline 3 cm
- 2,5 dl olja za mariniranje
- 1 strok česna
- 1 vejica rožmarina
- 2 žlički čemaževega masla, ko postrežemo
krompirjev narastek
- sol
- poper
- 1 debelejši krompir
- 1 žlička masla
- 1 žlica drobno narezane čebule
- 1 žlica kisle smetane
- 1 žlička drobno naribanega parmezana
Postopek
Zrezek mariniramo 24 ur v zaprti posodi v olju, ki smo mu dodali olupljen in stisnjen strok česa ter vejico rožmarina.
Prilogo pripravimo tako, da surov krompir olupimo in ga narežemo na zelo tanke rezine. Kovinski obroč znotraj namažemo z maslom. Preostale sestavine za krompirjev narastek damo v skledo, začinimo in dobro zmešamo v gosto zmes. V obroč nadevamo najprej plast krompirjevih rezin, nato pa izmenično pripravljeno zmes in rezine krompirja, dokler ne porabimo vseh sestavin. Narastek pečemo v ponvi ali na pekaču v prej segreti pečici pri 180 °C približno 15 minut; nato ga na toplem prihranimo.
Z mariniranega zrezka dobro odcedimo olje ter ga na obeh straneh v vroči ponvi močno popečemo (2 minuti) in prav tako na obeh straneh začinimo s soljo in poprom. Nato meso v prej ogreti pečici srednje močno spečemo; pečemo približno 25 minut pri 100 °C. Zrezek vzamemo iz pečice in nekaj časa pustimo počivati.
Medtem postavimo pečen narastek približno za 5 minut v pečico, ki smo jo segreli na 200 °C. Zrezek postrežemo s čemaževim maslom in gratiniranim krompirjevim narastkom.