Kaj boste skuhali danes?
Ramstek z gratiniranim krompirjevim narastkom
Ramstek z gratiniranim krompirjevim narastkom
Sestavine
- pribl. 300 g kakovostnega dobro uležanega rostbifa debeline 3 cm
- 2,5 dl olja za mariniranje
- 1 strok česna
- 1 vejica rožmarina
- 2 žlički čemaževega masla, ko postrežemo
krompirjev narastek
- sol
- poper
- 1 debelejši krompir
- 1 žlička masla
- 1 žlica drobno narezane čebule
- 1 žlica kisle smetane
- 1 žlička drobno naribanega parmezana
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- pribl. 300 g kakovostnega dobro uležanega rostbifa debeline 3 cm
- 2,5 dl olja za mariniranje
- 1 strok česna
- 1 vejica rožmarina
- 2 žlički čemaževega masla, ko postrežemo
krompirjev narastek
- sol
- poper
- 1 debelejši krompir
- 1 žlička masla
- 1 žlica drobno narezane čebule
- 1 žlica kisle smetane
- 1 žlička drobno naribanega parmezana
Postopek
Zrezek mariniramo 24 ur v zaprti posodi v olju, ki smo mu dodali olupljen in stisnjen strok česa ter vejico rožmarina.
Prilogo pripravimo tako, da surov krompir olupimo in ga narežemo na zelo tanke rezine. Kovinski obroč znotraj namažemo z maslom. Preostale sestavine za krompirjev narastek damo v skledo, začinimo in dobro zmešamo v gosto zmes. V obroč nadevamo najprej plast krompirjevih rezin, nato pa izmenično pripravljeno zmes in rezine krompirja, dokler ne porabimo vseh sestavin. Narastek pečemo v ponvi ali na pekaču v prej segreti pečici pri 180 °C približno 15 minut; nato ga na toplem prihranimo.
Z mariniranega zrezka dobro odcedimo olje ter ga na obeh straneh v vroči ponvi močno popečemo (2 minuti) in prav tako na obeh straneh začinimo s soljo in poprom. Nato meso v prej ogreti pečici srednje močno spečemo; pečemo približno 25 minut pri 100 °C. Zrezek vzamemo iz pečice in nekaj časa pustimo počivati.
Medtem postavimo pečen narastek približno za 5 minut v pečico, ki smo jo segreli na 200 °C. Zrezek postrežemo s čemaževim maslom in gratiniranim krompirjevim narastkom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Dušena svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo
Ta pečenka se vam bo kar topila v ustih s krompirjem in zelenjavo zraven!
Divjačinska pečenka Wellington z divjimi gobami
Imenitna glavna jed za slavnostno kosilo ali večerjo
Dvonadstropna čokoladna torta z jagodičjem
Impresivna torta za poroke in druge velike priložnosti