
Bučkina juha z rukolo in kruhki s kozjim sirom
Tale poletna zelena juha je polna dobrote in kakor nalašč, da porabimo bučke, ki so se razrasle na vrtu.
Bučkina juha z rukolo in kruhki s kozjim sirom
Tale poletna zelena juha je polna dobrote in kakor nalašč, da porabimo bučke, ki so se razrasle na vrtu.

Sestavine
- 1 čebula
- 1 žlička oljčnega olja ali masla
- 1 srednje velik krompir
- 4 bučke
- 100 g rukole
- 8,5 dl zelenjavne jušne osnove
- sol
- poper
- 8 tankih rezin bagete
- 150 g mehkega kozjega sira
Preberite tudi

Mala šola izdelave testenin: slastna italijanska pašta
Zelo pomembne so dobre sestavine, predvsem kakovostna moka. Vesna Milek Recko razkriva, kako lahko z malo vztrajnosti in vaje ustvarite odlične testenine.

Spomladanske pečenke iz pečice
Preprosti recepti za spomladanske pečenke - piščančja, svinjska,

Tako pravilno nabrusite nož
Odkrijte, kako pravilno brusiti kuhinjski nož in podaljšati njegovo življenjsko dobo. Preprosti nasveti za varno in učinkovito brušenje doma.
Sestavine
- 1 čebula
- 1 žlička oljčnega olja ali masla
- 1 srednje velik krompir
- 4 bučke
- 100 g rukole
- 8,5 dl zelenjavne jušne osnove
- sol
- poper
- 8 tankih rezin bagete
- 150 g mehkega kozjega sira
Postopek
Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. Krompir olupimo in narežemo na drobne kocke. Bučke operemo in naribamo ali tudi te narežemo na drobne kocke. Rukolo operemo in grobo nasekljamo.
V ponev damo olje ali maslo ter na njem 5 do 10 minut nežno pražimo čebulo, da se zmehča. Dodamo krompir in pražimo še 5 minut, nato pa dodamo še bučke, rukolo in zelenjavno osnovo. Začinimo z malo soli in popra ter kuhljamo 5 minut, da se bučke zmehčajo. Juho gladko zmeljemo s paličnim mešalnikom in pustimo na toplem.
Rezine bagete popečemo in vsako premažemo z malo kozjega sira. Če želimo, jih lahko še malo popečemo pod žarom. Postrežemo jih z juho.