
Blitvini zvitki z lisičkami, kapesantami in žafranovo omako
Elegantna predjed iz gozda in morja
Blitvini zvitki z lisičkami, kapesantami in žafranovo omako
Elegantna predjed iz gozda in morja

Sestavine
- 4 listi blitve
- 250 g lisičk
- 100 g pora
- sol
- poper
- peteršilj
- 4 kapesante (jakobove pokrovače)
- oljčno olje
- vejica rožmarina
omaka
- 50 g masla
- nekaj nitk žafrana
- 2 dl sladke smetane
- 0,5 dl penine

Odlična sadna poslastica za vroče dni
Imate doma prezrele banane? Izkoristite njihovo sladkobo in pripravite okusen bananin sladoled na hitro, ki je kot nalašč za osvežitev v vročih poletnih dneh!

Domača marmelada: korak za korakom do najboljšega rezultata
Domača marmelada je najboljša. Z našimi nasveti za kuhanje, steriliziranje kozarcev in shranjevanje, boste vedno dosegli popoln rezultat.

Kako rešiti preveč začinjeno jed? Imamo rešitev
Bralec se je obrnil na nas z večno aktualnim vprašanjem: Kaj storiti, ko se nam pri kuhanju v jed usuje preveč soli, popra ali kakšne druge začimbe? Poglejmo!
Sestavine
- 4 listi blitve
- 250 g lisičk
- 100 g pora
- sol
- poper
- peteršilj
- 4 kapesante (jakobove pokrovače)
- oljčno olje
- vejica rožmarina
omaka
- 50 g masla
- nekaj nitk žafrana
- 2 dl sladke smetane
- 0,5 dl penine
Postopek
Blitvo blanširamo v vreli vodi in jo takoj po blanširanju položimo v ledeno hladno vodo, da ohrani lepo zeleno barvo. Por operemo, narežemo na tanke rezine in prepražimo na oljčnem olju. Dodamo očiščene in natrgane lisičke, solimo, popramo in dodamo nasekljan peteršilj.
Očiščene kapesante na hitro opečemo na oljčnem olju, ki smo mu dodali rožmarin. Na suhe blitvine liste položimo lisičkin nadev, na sredino položimo še kapesanto ter zavijemo. Zvitke pečemo v pečici 8 minut na temperaturi 160 °C.
Omako pripravimo tako, da v kozici raztopimo maslo, mu dodamo žafran in sladko smetano ter pokuhamo, da dobimo gosto omako. Na koncu dodamo še penino in po potrebi solimo.
Blitvine zvitke prerežemo na polovico. Na krožnik damo najprej omako, nanjo položimo zvitke in jed po želji okrasimo.