Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Blitvini zvitki z lisičkami, kapesantami in žafranovo omako

Elegantna predjed iz gozda in morja

Blitvini zvitki z lisičkami, kapesantami in žafranovo omako

Elegantna predjed iz gozda in morja

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 4 listi blitve
  • 250 g lisičk
  • 100 g pora
  • sol
  • poper
  • peteršilj
  • 4 kapesante (jakobove pokrovače)
  • oljčno olje
  • vejica rožmarina

omaka

  • 50 g masla
  • nekaj nitk žafrana
  • 2 dl sladke smetane
  • 0,5 dl penine

Preberite tudi

Sestavine

  • 4 listi blitve
  • 250 g lisičk
  • 100 g pora
  • sol
  • poper
  • peteršilj
  • 4 kapesante (jakobove pokrovače)
  • oljčno olje
  • vejica rožmarina

omaka

  • 50 g masla
  • nekaj nitk žafrana
  • 2 dl sladke smetane
  • 0,5 dl penine

Postopek

1

Blitvo blanširamo v vreli vodi in jo takoj po blanširanju položimo v ledeno hladno vodo, da ohrani lepo zeleno barvo. Por operemo, narežemo na tanke rezine in prepražimo na oljčnem olju. Dodamo očiščene in natrgane lisičke, solimo, popramo in dodamo nasekljan peteršilj.

2

Očiščene kapesante na hitro opečemo na oljčnem olju, ki smo mu dodali rožmarin. Na suhe blitvine liste položimo lisičkin nadev, na sredino položimo še kapesanto ter zavijemo. Zvitke pečemo v pečici 8 minut na temperaturi 160 °C.

3

Omako pripravimo tako, da v kozici raztopimo maslo, mu dodamo žafran in sladko smetano ter pokuhamo, da dobimo gosto omako. Na koncu dodamo še penino in po potrebi solimo.

4

Blitvine zvitke prerežemo na polovico. Na krožnik damo najprej omako, nanjo položimo zvitke in jed po želji okrasimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.