
Bezgov sirup
Bezgov sirup

Sestavine
- 3 kg sladkorja
- 3 l vode
- 3 neškropljene limone
- 30 kobulov bezgovih cvetov
- 60 g citronske kisline

Picerija D10's - čista desetica na Pagu
Odkrili smo najboljšo picerijo na otoku Pagu in zagotovo eno najboljših v Dalmaciji

5 načinov, kako pripraviti piščanca poleti
Piščančje meso je zaradi svoje nežne teksture, nizke vsebnosti maščob in vsestranske uporabe ena najbolj priročnih sestavin poletne kuhinje.

Recept za vložene bučke, ki se mu ne boste mogli upreti
Sedaj, ko smo jih spekli, nadevali, skuhali, podušili, soparili in še kaj, je čas, da pripravimo še vložene bučke. Tokrat z vami delimo naš najljubši recept.
Sestavine
- 3 kg sladkorja
- 3 l vode
- 3 neškropljene limone
- 30 kobulov bezgovih cvetov
- 60 g citronske kisline
Postopek
V širši ponvi zmešamo sladkor z vodo. Počasi segrevamo, da se ves sladkor stopi. Občasno premešamo. Ko se sladkor stopi, nastali sirup zavremo, nato odstavimo z ognja in nekoliko ohladimo.
Večjo skledo napolnimo z mrzlo vodo in vanjo pomakamo bezgove cvetove, da odstranimo morebitno umazanijo ali žuželke. Cvetove dvignemo iz vode, rahlo potresemo in prenesemo v sladkorni sirup. Primešamo še na kolobarje narezane limone in citronsko kislino. Dobro premešamo, posodo pokrijemo in pustimo 24 ur, da se cvetovi namakajo.
Čisto gazo namestimo nad veliko posodo in sirup precedimo, nato pa z njim napolnimo vroče sterilizirane steklenice. Zapremo jih s steriliziranimi gumijastimi zamaški. Bezgov sirup lahko postrežemo takoj. Redčimo ga z gazirano ali negazirano vodo.