© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kavna rezina s tremi likerji

Kavna rezina s tremi likerji

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 4 osebe
Oznake
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
/m/loader/Final Group Loader Folder/Good food choc supp/Entertaining/

Sestavine

  • 3 žlice instantne kave
  • 4 dl vrele vode
  • 250 g maskarponeja
  • 3 dl sladke smetane
  • 30 g sladkorja v prahu
  • 1 žlica kristalnega sladkorja
  • 2 žlici brendija
  • 14 piškotov savoiardov
  • 80 g drobno sesekljane čokolade
  • 2 žlici ruma
  • 12 razpolovljenih mandljevih piškotov (amarettov)
  • 2 žlici kavnega likerja
  • 30 g praženih mandljevih lističev za okras
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 3 žlice instantne kave
  • 4 dl vrele vode
  • 250 g maskarponeja
  • 3 dl sladke smetane
  • 30 g sladkorja v prahu
  • 1 žlica kristalnega sladkorja
  • 2 žlici brendija
  • 14 piškotov savoiardov
  • 80 g drobno sesekljane čokolade
  • 2 žlici ruma
  • 12 razpolovljenih mandljevih piškotov (amarettov)
  • 2 žlici kavnega likerja
  • 30 g praženih mandljevih lističev za okras

Postopek

1

Kavo raztopimo v vreli vodi in jo ohladimo.

2

V skledi stepemo sladko smetano, dodamo maskarpone, sladkor v prahu in 0,5 dl kave ter zmešamo v gladko kremo. Kremo ohladimo. Preostalo kavo in žlico kristalnega sladkorja damo v majhno kozico in nežno segrevamo, da se sladkor raztopi; pustimo, da se sladkana kava ohladi.

3

Ohlajeno kavno razdelimo na tri dele. V en del vmešamo brendi in vanj pomočimo 7 piškotov savoiardov, ki jih nato drugega poleg drugega zložimo na podolgovat servirni pladenj. Pokrijemo jih s tretjino kavne kreme in potresemo s tretjino sesekljane čokolade. Drugi del kave zmešamo z rumom, vanj pomočimo mandljeve piškote in jih zložimo na čokolado. Pokrijemo jih z drugo tretjino kreme in potresemo s polovico preostale čokolade.

4

Preostalo kavo zmešamo s kavnim likerjem in vanj pomočimo preostalih 7 piškotov savoiardov. Zložimo jih na plast čokolade, pokrijemo s preostalo kremo in sladico postavimo v hladilnik za 24 ur. Pred postrežbo jo okrasimo z mandljevimi lističi in preostalo čokolado.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.