© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Kavna rezina s tremi likerji

Kavna rezina s tremi likerji

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 4 osebe
Oznake
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
/m/loader/Final Group Loader Folder/Good food choc supp/Entertaining/

Sestavine

  • 3 žlice instantne kave
  • 4 dl vrele vode
  • 250 g maskarponeja
  • 3 dl sladke smetane
  • 30 g sladkorja v prahu
  • 1 žlica kristalnega sladkorja
  • 2 žlici brendija
  • 14 piškotov savoiardov
  • 80 g drobno sesekljane čokolade
  • 2 žlici ruma
  • 12 razpolovljenih mandljevih piškotov (amarettov)
  • 2 žlici kavnega likerja
  • 30 g praženih mandljevih lističev za okras

Sestavine

  • 3 žlice instantne kave
  • 4 dl vrele vode
  • 250 g maskarponeja
  • 3 dl sladke smetane
  • 30 g sladkorja v prahu
  • 1 žlica kristalnega sladkorja
  • 2 žlici brendija
  • 14 piškotov savoiardov
  • 80 g drobno sesekljane čokolade
  • 2 žlici ruma
  • 12 razpolovljenih mandljevih piškotov (amarettov)
  • 2 žlici kavnega likerja
  • 30 g praženih mandljevih lističev za okras

Postopek

1

Kavo raztopimo v vreli vodi in jo ohladimo.

2

V skledi stepemo sladko smetano, dodamo maskarpone, sladkor v prahu in 0,5 dl kave ter zmešamo v gladko kremo. Kremo ohladimo. Preostalo kavo in žlico kristalnega sladkorja damo v majhno kozico in nežno segrevamo, da se sladkor raztopi; pustimo, da se sladkana kava ohladi.

3

Ohlajeno kavno razdelimo na tri dele. V en del vmešamo brendi in vanj pomočimo 7 piškotov savoiardov, ki jih nato drugega poleg drugega zložimo na podolgovat servirni pladenj. Pokrijemo jih s tretjino kavne kreme in potresemo s tretjino sesekljane čokolade. Drugi del kave zmešamo z rumom, vanj pomočimo mandljeve piškote in jih zložimo na čokolado. Pokrijemo jih z drugo tretjino kreme in potresemo s polovico preostale čokolade.

4

Preostalo kavo zmešamo s kavnim likerjem in vanj pomočimo preostalih 7 piškotov savoiardov. Zložimo jih na plast čokolade, pokrijemo s preostalo kremo in sladico postavimo v hladilnik za 24 ur. Pred postrežbo jo okrasimo z mandljevimi lističi in preostalo čokolado.

Priljubljeni recepti

Pesini polžki s slanino in sirom

1 h 20 min
Srednje zahtevno

Preprosta juha miso

Pasta miso bo juhi dodala pravo globino okusa

Enostavno

Solata iz rdečega zelja in vloženega čilija

Pripravite si zabavo po mehiško

40 min
Enostavno

Bržole z omako iz grozdja in korenovk

Grozdje in zelenjava tvorita slastno omako.

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.