
Azijska solata s kozicami in kvinojo
Azijska solata s kozicami in kvinojo

Sestavine
- 60 g kvinoje
- 150 g kuhanih izluščenih kozic
- 2 mladi čebulici
- pest koriandra
- 1 manjši avokado
- ¼ kumare
- 50 g vodne kreše
- 100 g češnjevega paradižnika
- 1 žlička tamarija ali sojine omake
- 1 žlička repičnega olja
- ½ žličke javorovega sirupa
preliv
- drobno naribana lupinica in sok 1 velike limete
- 1 rdeč čili
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- 60 g kvinoje
- 150 g kuhanih izluščenih kozic
- 2 mladi čebulici
- pest koriandra
- 1 manjši avokado
- ¼ kumare
- 50 g vodne kreše
- 100 g češnjevega paradižnika
- 1 žlička tamarija ali sojine omake
- 1 žlička repičnega olja
- ½ žličke javorovega sirupa
preliv
- drobno naribana lupinica in sok 1 velike limete
- 1 rdeč čili
Postopek
V majhni kozici v vodi kuhamo kvinojo 15 minut, da se zrna zmehčajo in so videti razpočena. Dobro jo odcedimo in stresemo v skledo. Medtem pripravimo preliv: v skledici zmešamo drobno naribano limetino lupinico in sok ter čili, ki smo mu odstranili semena in ga sesekljali.
Mlado čebulico očistimo in drobno sesekljamo, koriander prav tako sesekljamo. Avokado olupimo, mu odstranimo koščico in ga narežemo na rezine. Kumaro razpolovimo in narežemo na rezine, paradižničke samo razpolovimo. Kvinoji primešamo polovico preliva, mlado čebulico, tamari, polovico koriandra, avokado, kumaro, krešo in paradižničke ter razdelimo na dva krožnika.
Preostali preliv zmešamo z javorovim sirupom in oljem ter pomešamo z rakci. Naložimo jih na solato, posujemo s preostalim koriandrom in ponudimo.
Nasvet
Kvinojo pred kuhanjem dobro speremo, da odstranimo naravno prisotne grenčine.