
Malinove rezine z jabolkom
Jabolka so spet v akciji! Seveda ne mislimo na tisto na prodajnih policah, ampak v naših pečicah.
Malinove rezine z jabolkom
Jabolka so spet v akciji! Seveda ne mislimo na tisto na prodajnih policah, ampak v naših pečicah.

Sestavine
- 1 kiselkasto jabolko
- 100 g zmehčanega masla
- 170 g rjavega sladkorja
- 1 jajce
- 280 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 1,2 dl mleka
- 200 g malin
obloga
- 50 g masla
- 85 g moke
- 100 g rjavega sladkorja
- lupina 1 limone
Preberite tudi

Mala šola izdelave testenin: slastna italijanska pašta
Zelo pomembne so dobre sestavine, predvsem kakovostna moka. Vesna Milek Recko razkriva, kako lahko z malo vztrajnosti in vaje ustvarite odlične testenine.

Spomladanske pečenke iz pečice
Preprosti recepti za spomladanske pečenke - piščančja, svinjska, goveja, jagnječja in celo veganska "pečenka" za obiske, ki ne jedo mesa.

Tako pravilno nabrusite nož
Odkrijte, kako pravilno brusiti kuhinjski nož in podaljšati njegovo življenjsko dobo. Preprosti nasveti za varno in učinkovito brušenje doma.
Sestavine
- 1 kiselkasto jabolko
- 100 g zmehčanega masla
- 170 g rjavega sladkorja
- 1 jajce
- 280 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 1,2 dl mleka
- 200 g malin
obloga
- 50 g masla
- 85 g moke
- 100 g rjavega sladkorja
- lupina 1 limone
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Jabolko operemo, olupimo, odstranimo peščišče in narežemo na kocke. Model velikosti 20 × 30 cm obložimo s papirjem za peko. Jabolčne kocke damo v manjšo kozico in dodamo še 2 žlici vode. Kuhamo nekaj minut, da se jabolka malo zmehčajo.
Medtem pripravimo drobljivo oblogo tako, da maslo narežemo na kocke in ga s prsti vtremo v moko, sladkor in limonovo lupino. Dobiti moramo drobtinasto mešanico, ki jo prihranimo.
V veliki skledi penasto stepemo maslo in sladkor. Postopoma vtepemo še jajce in dodamo presejano moko s pecilnim praškom in mleko. Mešamo, da dobimo homogeno testo. Dodamo še zmehčane jabolčne kocke in testo nadevamo v pripravljen model. S hrbtno stranjo žlice ga poravnamo in posujemo z malinami ter drobtinasto mešanico. Pečemo 45 minut, da obloga postane zlato rjave barve in da lesena palčka, ki jo zapičimo v pečen biskvit in nato izvlečemo, ostane čista.