
Malinove rezine z jabolkom
Jabolka so spet v akciji! Seveda ne mislimo na tisto na prodajnih policah, ampak v naših pečicah.
Malinove rezine z jabolkom
Jabolka so spet v akciji! Seveda ne mislimo na tisto na prodajnih policah, ampak v naših pečicah.

Sestavine
- 1 kiselkasto jabolko
- 100 g zmehčanega masla
- 170 g rjavega sladkorja
- 1 jajce
- 280 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 1,2 dl mleka
- 200 g malin
obloga
- 50 g masla
- 85 g moke
- 100 g rjavega sladkorja
- lupina 1 limone
Preberite tudi

Tako preprosto pripravite jogurt doma
Doma narejen jogurt je odličen. Priprava je nadvse preprosta, potrebujete pa le dve sestavini.

Za domači sladoled, potrebujete le nekaj domišljije in pravi recept
Sladoled je nepogrešljiv spremljevalec toplih dni. Čeprav si ga lahko privoščimo vse leto, najbolj prija prav spomladi in poleti.

Gurmanski hit s Pinteresta: kako ustvariti popolno charcuterie desko
Bi radi očarali goste z narezkom? Pred vami je tehnika, s katero boste zagotovo navdušili. Fotogenična ideja žanje navdušenje tudi na družbenih omrežih.
Sestavine
- 1 kiselkasto jabolko
- 100 g zmehčanega masla
- 170 g rjavega sladkorja
- 1 jajce
- 280 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 1,2 dl mleka
- 200 g malin
obloga
- 50 g masla
- 85 g moke
- 100 g rjavega sladkorja
- lupina 1 limone
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Jabolko operemo, olupimo, odstranimo peščišče in narežemo na kocke. Model velikosti 20 × 30 cm obložimo s papirjem za peko. Jabolčne kocke damo v manjšo kozico in dodamo še 2 žlici vode. Kuhamo nekaj minut, da se jabolka malo zmehčajo.
Medtem pripravimo drobljivo oblogo tako, da maslo narežemo na kocke in ga s prsti vtremo v moko, sladkor in limonovo lupino. Dobiti moramo drobtinasto mešanico, ki jo prihranimo.
V veliki skledi penasto stepemo maslo in sladkor. Postopoma vtepemo še jajce in dodamo presejano moko s pecilnim praškom in mleko. Mešamo, da dobimo homogeno testo. Dodamo še zmehčane jabolčne kocke in testo nadevamo v pripravljen model. S hrbtno stranjo žlice ga poravnamo in posujemo z malinami ter drobtinasto mešanico. Pečemo 45 minut, da obloga postane zlato rjave barve in da lesena palčka, ki jo zapičimo v pečen biskvit in nato izvlečemo, ostane čista.