
Ajdova torta z brusnično kremo
Ajdova torta z brusnično kremo

Sestavine
biskvit
- 5 jajc
- 250 g sladkorja
- 90 g ajdove moke
- 1 žlica pšenične moke
- 1 žlica jedilnega škroba
- 1 žlička pecilnega praška
nadev
- 5 dl sladke smetane
- 3 dl brusnične marmelade
- 75 g mandljevih lističev za okras
- model za torto premera 26 cm

To so najboljši koktajli za poletna druženja
Koktajli so mnogo več kot le pijača – so del doživetja, ki povezuje ljudi in ustvari sproščeno vzdušje.

Kralj azijske zelenjave v 6 preprostih receptih
Pak čoj je azijska zelnica, poznana tudi pod številnimi drugimi imeni. Ampak imena niso pomembna, lahko vam povemo, da je odličen.

Preprosti beljakovinski mafini so odlična izbira za zajtrk
Namesto da znova izberete enolične granoline tablice, začnite dan s krhkimi domačimi mafini, polnimi beljakovin in malo sladkorja.
Sestavine
biskvit
- 5 jajc
- 250 g sladkorja
- 90 g ajdove moke
- 1 žlica pšenične moke
- 1 žlica jedilnega škroba
- 1 žlička pecilnega praška
nadev
- 5 dl sladke smetane
- 3 dl brusnične marmelade
- 75 g mandljevih lističev za okras
- model za torto premera 26 cm
Postopek
Beljake ločimo od rumenjakov in jih stepemo v trd sneg; med stepanjem postopoma vsipavamo sladkor. V sneg najprej vmešamo rumenjake, nato pa na zmes presejemo ajdovo in pšenično moko z jedilnim škrobom in pecilnim praškom ter previdno zmešamo. Maso napolnimo v tortni model premera 26 cm, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in pečemo v pečici 40 do 50 minut pri 180 °C.
Polovico sladke smetane čvrsto stepemo in vanjo vmešamo brusnično marmelado. Ohlajeno torto prečno prerežemo in jo namažemo z brusnično kremo. Preostalo smetano prav tako čvrsto stepemo. Celo torto premažemo s smetano, obod torte pa potresemo s praženimi mandljevimi lističi.