
Kaj boste skuhali danes?
Bananini žličniki z medenim mlekom
Banana in med se odlično povezujeta.
Bananini žličniki z medenim mlekom
Banana in med se odlično povezujeta.

Sestavine
- 2 banani
- 6 žličk medu
- 6 žlic mleka
- 6 beljakov
- ščepec soli
- 4 žlice kristalnega sladkorja
- 4 rumenjaki
- drobno naribana lupinica 1 limone
- 2 žlici ostre moke
- sladkor v prahu za posip

Preženite prehlad z milijonsko juho
V teh dneh nas z vseh strani prepričujejo z raznolikimi sredstvi za boj proti prehladu, a mi že od vrtca prisegamo le na krožnik tople milijonske juhe.

Domače bajadere, ki jih lahko jeste za zajtrk
Kultno sladico smo pripravili malo drugače – rezultat je odličen!

Nikar ne zavrzite bučnih semen – pripravite slastne bučnice
Ljubitelji skoraj zasvajajočega grickanja bučnih semen bodo gotovo veseli našega preprostega recepta za pripravo bučnic in slasten namaz.
Sestavine
- 2 banani
- 6 žličk medu
- 6 žlic mleka
- 6 beljakov
- ščepec soli
- 4 žlice kristalnega sladkorja
- 4 rumenjaki
- drobno naribana lupinica 1 limone
- 2 žlici ostre moke
- sladkor v prahu za posip
Postopek
Banani olupimo in vsako razrežemo na tri dele. V šest ognjevarnih modelčkov damo po žlico medu in mleka ter košček banane. Beljake ločimo od rumenjakov, nato pa beljake s ščepcem soli in kristalnim sladkorjem rahlo stepemo. Z metlico za stepanje vmešamo v sneg limonovo lupinico, rumenjake in moko.
Maso porazdelimo na koščke banan v modelčkih in pečemo v prej ogreti pečici pri 210 °C približno 6 do 8 minut. Desert vzamemo iz pečice, potresemo s sladkorjem v prahu in takoj ponudimo.