Nasveti za pripravo naravnih zrezkov
Zbrali smo najpomembnejše dejavnike, ki vplivajo na končni rezultat peke naravnih zrezkov.

• Za pomokanje uporabljamo ostro moko, ki bo poskrbela za lepšo skorjico. Zrezke pomokamo samo po eni, nepotolčeni strani. V ponev jih nato položimo najprej z nepomokano stranjo navzdol.
• Meso začinimo tik pred pripravo; če ga solimo prekmalu, sol iz mesa potegne tekočino in med peko lahko postane suho.
• Če zrezke premažemo z gorčico, to storimo zelo na tanko in čim bolj enakomerno, da se med hitrim popekanjem ne zažge in zagreni.
• Za pečenje uporabimo maščobo, ki je obstojna pri visokih temperaturah.
• Po možnosti uporabimo ponev s težkim dnom, saj bolje akumulira vročino in se ne ohladi preveč, ko vanjo polagamo meso.
• Meso popečemo na hitro, a ne na previsoki temperaturi. Pečemo nepokritega – razen govejih zrezkov, ki jih pokrijemo, ko jih dušimo.

• Pri obračanju zrezkov ne nabadamo z vilicami – to bi povzročilo, da bi iztekel sok in meso bi se pri nadaljnji peki izsušilo. Uporabimo lopatico za obračanje ali prijemalke!
• Ko je meso primerno pečeno, zalijemo sok od pečenja in povremo. Ne prilijemo preveč tekočine, saj bi bila tako omaka preredka in bi imela manj okusa. Če je v ponvi gneča, zrezke poberemo ven, če je v ponvi z zrezki še dovolj prostora, pa jih pustimo v njej.
• Za naravne zrezke ostanke peke razredčimo z malo tekočine (vode ali jušne osnove) in jih po želji oplemenitimo z maslom.
• Če želimo zrezke v omaki, ostankom peke v ponvi dodamo različne sestavine: začimbe, zelišča, zelenjavo itn. In sladko ali kislo smetano.
• Svinjske in telečje zrezke pustimo v omaki samo nekaj minut, da se ne izsušijo, goveje zrezke pa moramo dušiti, da se zmehčajo.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se