Sobotni recept: Žametna juha iz rdeče pese
Ponujamo vam recept, ki ga lahko pripravite tudi v prazničnih dneh.
Sestavine za 4 osebe:
50 g margarine
80 g sekljane čebule
300 g rdeče pese
100 g krompirja
limonin sok
1 l zelenjavne osnove
1 dl sladke smetane
sol, timijan, pehtran
Rdečo peso operemo, celo zavijemo v alufolijo in pečemo v pečici eno uro na 170 stopinj Celzija. Pečeno olupimo in narežemo. Na maščobi prepražimo čebulo, dodamo rdečo peso in krompir ter zalijemo z juho. Kuhamo 20 minut. Dodamo dve tretjini smetane, začinimo in zmeljemo. Po potrebi precedimo in nato prevremo. Preostalo smetano penasto stepemo in dodamo v juho pri porcioniranju.
HRENOVI CMOČKI
Sestavine za 4 osebe:
15 g masla
1 rumenjak
1 žlica naribanega hrena
50 g skute
25 g krušnih drobtin
sol, poper
Priprava:
Maslo penasto umešamo in dodamo rumenjak. Postopoma dodajamo nariban hren, pretlačeno skuto, začimbe in drobtine. Dobro premešamo in pustimo v hladilniku eno uro. Oblikujemo male kroglice in jih kuhamo v kostni juhi ali vodi 10 minut. Odcedimo in vložimo v juho.
E-novice · Pomurje
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se