© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sobotni recept: Žametna juha iz rdeče pese


vestnik
Uredništvo
20. 12. 2025, 09.55
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ponujamo vam recept, ki ga lahko pripravite tudi v prazničnih dneh.

Juha iz rdeče pese.JPG
SŠGT Radenci
Juha iz rdeče pese.

Sestavine za 4 osebe:

50 g margarine

80 g sekljane čebule

300 g rdeče pese

100 g krompirja

limonin sok

1 l zelenjavne osnove

1 dl sladke smetane

sol, timijan, pehtran

Rdečo peso operemo, celo zavijemo v alufolijo in pečemo v pečici eno uro na 170 stopinj Celzija. Pečeno olupimo in narežemo. Na maščobi prepražimo čebulo, dodamo rdečo peso in krompir ter zalijemo z juho. Kuhamo 20 minut. Dodamo dve tretjini smetane, začinimo in zmeljemo. Po potrebi precedimo in nato prevremo. Preostalo smetano penasto stepemo in dodamo v juho pri porcioniranju.

Preberite še

HRENOVI CMOČKI

Sestavine za 4 osebe:

15 g masla

1 rumenjak

1 žlica naribanega hrena

50 g skute

25 g krušnih drobtin

sol, poper

Priprava:

Maslo penasto umešamo in dodamo rumenjak. Postopoma dodajamo nariban hren, pretlačeno skuto, začimbe in drobtine. Dobro premešamo in pustimo v hladilniku eno uro. Oblikujemo male kroglice in jih kuhamo v kostni juhi ali vodi 10 minut. Odcedimo in vložimo v juho.

E-novice · Pomurje

Svet24

Prijavite se na e-novice in bodite vedno na tekočem z novicami, dogodki in zgodbami iz vašega okolja.

Hvala za prijavo!

Na vaš e-naslov smo poslali sporočilo s potrditveno povezavo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.