
Marelični drobljenec z mandlji
Marelični drobljenec bo priklical spomine na poletje
Marelični drobljenec z mandlji
Marelični drobljenec bo priklical spomine na poletje

Sestavine
- 2 pločevinki marelic (po 820 g)
- 200 g moke
- 150 g neolupljenih mandljev
- 1 žlička mletega cimeta
- 200 g masla
- 100 g sladkorja v prahu
- 100 g sladkorja demerara
- stepena sladka smetana ali crème fraîche, ko postrežemo

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 2 pločevinki marelic (po 820 g)
- 200 g moke
- 150 g neolupljenih mandljev
- 1 žlička mletega cimeta
- 200 g masla
- 100 g sladkorja v prahu
- 100 g sladkorja demerara
- stepena sladka smetana ali crème fraîche, ko postrežemo
Postopek
Marelice iz obeh pločevink odcedimo. Polovico marelic, torej približno toliko, kot jih je bilo v eni pločevinki, s paličnim mešalnikom zmeljemo v kašo. Mandlje grobo narežemo, maslo narežemo na koščke. V večjem pravokotnem pekaču ali v 6 do 8 manjših ognjevarnih posodicah zmešamo marelice in marelično kašo. Moko, mandlje in cimet zmešamo, nato dodamo maslo in ga s prsti vgnetemo v suhe sestavine, da dobimo drobljivo testo. Primešamo sladkor in drobljenec potresemo po marelicah.
Pečico segrejemo na 180 °C. Drobljenec pečemo 40 do 45 minut, dokler ni testo zlatorjavo zapečeno. Postrežemo s crème fraîche.