© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Marelični drobljenec z mandlji

Marelični drobljenec bo priklical spomine na poletje

Marelični drobljenec z mandlji

Marelični drobljenec bo priklical spomine na poletje

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6–8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Marelični drobljenec z mandlji

Sestavine

  • 2 pločevinki marelic (po 820 g)
  • 200 g moke
  • 150 g neolupljenih mandljev
  • 1 žlička mletega cimeta
  • 200 g masla
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 100 g sladkorja demerara
  • stepena sladka smetana ali crème fraîche, ko postrežemo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 pločevinki marelic (po 820 g)
  • 200 g moke
  • 150 g neolupljenih mandljev
  • 1 žlička mletega cimeta
  • 200 g masla
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 100 g sladkorja demerara
  • stepena sladka smetana ali crème fraîche, ko postrežemo

Postopek

1

Marelice iz obeh pločevink odcedimo. Polovico marelic, torej približno toliko, kot jih je bilo v eni pločevinki, s paličnim mešalnikom zmeljemo v kašo. Mandlje grobo narežemo, maslo narežemo na koščke. V večjem pravokotnem pekaču ali v 6 do 8 manjših ognjevarnih posodicah zmešamo marelice in marelično kašo. Moko, mandlje in cimet zmešamo, nato dodamo maslo in ga s prsti vgnetemo v suhe sestavine, da dobimo drobljivo testo. Primešamo sladkor in drobljenec potresemo po marelicah.

2

Pečico segrejemo na 180 °C. Drobljenec pečemo 40 do 45 minut, dokler ni testo zlatorjavo zapečeno. Postrežemo s crème fraîche.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.