© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Marelični drobljenec z mandlji

Marelični drobljenec bo priklical spomine na poletje

Marelični drobljenec z mandlji

Marelični drobljenec bo priklical spomine na poletje

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6–8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Marelični drobljenec z mandlji

Sestavine

  • 2 pločevinki marelic (po 820 g)
  • 200 g moke
  • 150 g neolupljenih mandljev
  • 1 žlička mletega cimeta
  • 200 g masla
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 100 g sladkorja demerara
  • stepena sladka smetana ali crème fraîche, ko postrežemo
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 2 pločevinki marelic (po 820 g)
  • 200 g moke
  • 150 g neolupljenih mandljev
  • 1 žlička mletega cimeta
  • 200 g masla
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 100 g sladkorja demerara
  • stepena sladka smetana ali crème fraîche, ko postrežemo

Postopek

1

Marelice iz obeh pločevink odcedimo. Polovico marelic, torej približno toliko, kot jih je bilo v eni pločevinki, s paličnim mešalnikom zmeljemo v kašo. Mandlje grobo narežemo, maslo narežemo na koščke. V večjem pravokotnem pekaču ali v 6 do 8 manjših ognjevarnih posodicah zmešamo marelice in marelično kašo. Moko, mandlje in cimet zmešamo, nato dodamo maslo in ga s prsti vgnetemo v suhe sestavine, da dobimo drobljivo testo. Primešamo sladkor in drobljenec potresemo po marelicah.

2

Pečico segrejemo na 180 °C. Drobljenec pečemo 40 do 45 minut, dokler ni testo zlatorjavo zapečeno. Postrežemo s crème fraîche.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.