Kaj boste skuhali danes?
Maroška začimbna mešanica
Z njo lahko popestrite piščanca ali pa zelenjavno jed - zraven pa se odlično poda kuskus.
Maroška začimbna mešanica
Z njo lahko popestrite piščanca ali pa zelenjavno jed - zraven pa se odlično poda kuskus.
Sestavine
- 2 žlici koriandrovih semen
- 1 žlica semen kumina (orientalske kumine)
- 1 1⁄2 žličke koromačevih semen
- 1⁄2 žličke sveže zmletega črnega popra
- 1⁄4 žličke mletega ingverja
- dober ščep žafrana
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – preprost recept, ki vedno uspe
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Pripravite prekmursko gibanico po pravem domačem receptu
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 2 žlici koriandrovih semen
- 1 žlica semen kumina (orientalske kumine)
- 1 1⁄2 žličke koromačevih semen
- 1⁄2 žličke sveže zmletega črnega popra
- 1⁄4 žličke mletega ingverja
- dober ščep žafrana
Postopek
Vsa semena suho popražimo v ponvici, da zadišijo. Skupaj s poprom in žafranom jih damo v možnar ali mlinček za kavo ali začimbe ter fino zdrobimo ali zmeljemo. Dodamo še mleti ingver in vse dobro premešamo. Začimbna mešanica se v nepredušno zaprtem kozarčku obdrži do 6 mesecev.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Blazinice iz listnatega testa z mesno-zelenjavnim nadevom
Bržolna pečenka s sladko čebulo in pečenim česnom
Okusna bržolna pečenka za obilno nedeljsko kosilo
Gaspačo (hladna zelenjavna juha)
Najhitreje in najenostavneje pripravljena španska juha