© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sobotni recept: Piščanec v karijevi omaki


vestnik
Milka Kleč
11. 10. 2025, 14.50
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ponujamo vam recept za nekaj dobrega in toplega.

curry
Profimedia
Piščanec v karijevi omaki.

Sestavine za 4 osebe:

1 kg perutnic ali na manjše kose narezanega piščanca

1 bela čebula

2 stroka česna

2 žlici nastrganega svežega ingverja

1 žlička kurkume

1 žlička začimbne mešanice kari

4 žlice olja

sol

2 žlici limoninega soka

3 dl tekočega jogurta

1 žlica škroba

Priprava:

Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo, česen olupimo in pretlačimo. V posodi na olju popražimo čebulo, česen, ingver, kurkumo in kari, dodamo kose piščanca, mešamo in pražimo še nekaj minut. Solimo in poškropimo z limoninim sokom, prilijemo 1,5 decilitra vroče vode in pokrito dušimo 20 minut. Jogurt in škrob dobro zmešamo, prilijemo k piščancu, premešamo, po okusu dosolimo in dušimo še 15 minut. Jed ponudimo z dušenim ali kuhanim rižem.

E-novice · Novice

Prijavite se na e-novice in ostanite na tekočem z najpomembnejšimi dogodki doma in po svetu.

Hvala za prijavo!

Na vaš e-naslov smo poslali sporočilo s potrditveno povezavo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.