© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sobotni recept: Piščančja nabodalca


vestnik
S. N.
10. 5. 2025, 11.30
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Recept, ki bo navdušil tudi na piknikih.

piščančja nabodalca
Dreamstime
piščančja nabodalca

Sestavine za 4 osebe:
400 g piščančjega fileja
1 čebula
100 g slanine
šopek rožmarina
2 stroka česna
olje
sol
poper
žlička pekoče paprike
timijan

Priprava:
Meso narežemo na manjše koščke, nato na enako velikost narežemo rezine slanine in čebulo.
Sestavine damo v skledo, solimo, popramo, potresemo s papriko in pokapljamo z oljem in limoninim sokom ter potresemo z nasekljanim timijanom in premešamo.
Na lesene paličice nanizamo koščke piščančjega mesa, slanine in čebule. V ponvi segrejemo nekaj žlic olja in ga odišavimo s koščki česna, nabodala z vseh strani pražimo od 15 do 20 minut, da meso dobi zlato rumeno barvo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.