© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Malinove sanje

Malinove sanje

Čas priprave 1 h 20 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina 24 rezin
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sestavine

testo

  • 4 jajca
  • 250 g sladkorja v prahu
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 1,25 dl olja
  • 1,25 dl vode
  • 100 g gladke moke
  • 100 g zmletih orehov
  • 100 g zmletega maka
  • 1 žlička pecilnega praška

krema

  • 500 g malin
  • 100 g sladkorja
  • 1,25 dl kisle smetane
  • ščepec vaniljevega sladkorja
  • 7 listov želatine
  • 5 žlic marelične marmelade za premaz
  • 200 g čokolade za kuhanje in 100 g kokosove masti za čokoladno glazuro
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

testo

  • 4 jajca
  • 250 g sladkorja v prahu
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 1,25 dl olja
  • 1,25 dl vode
  • 100 g gladke moke
  • 100 g zmletih orehov
  • 100 g zmletega maka
  • 1 žlička pecilnega praška

krema

  • 500 g malin
  • 100 g sladkorja
  • 1,25 dl kisle smetane
  • ščepec vaniljevega sladkorja
  • 7 listov želatine
  • 5 žlic marelične marmelade za premaz
  • 200 g čokolade za kuhanje in 100 g kokosove masti za čokoladno glazuro

Postopek

1

Jajca penasto zmešamo s sladkorjem v prahu in vaniljevim sladkorjem. Počasi dodajamo olje in vodo ter mešamo toliko časa, da dobimo penasto maso. Moko zmešamo z orehi, makom in pecilnim praškom ter vmešamo v jajčno maso. Biskvitno maso namažemo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in pečemo v prej ogreti pečici pri 160 do 170 °C približno 30 minut. Vzamemo iz pečice in počakamo, da se biskvit ohladi.

2

Medtem pripravimo kremo. Maline zmešamo v kašo (če uporabimo zamrznjene, jih nekoliko odcedimo), dodamo sladkor in zmešamo. Želatino namočimo v hladni vodi. Sladko smetano čvrsto stepemo s ščepcem vaniljevega sladkorja. Kislo smetano gladko zmešamo in jo vmešamo v sladko smetano. V kozici na nizkem ognju (ali v mikrovalovni pečici) stopimo dobro ožeto želatino in jo z malinovo kašo vmešamo v smetanovo zmes.

3

Ohlajeno biskvitno podlago namažemo z marelično marmelado in nanjo porazdelimo pripravljeno kremo. Sladico pokrijemo in postavimo v hladilnik za 3 ure, lahko tudi čez noč, da se krema strdi. Strjeno kremo prevlečemo s čokoladno glazuro, ki jo pripravimo tako, da čokolado nad vodno kopeljo stopimo s kokosovo mastjo. Ko se glazura strdi, sladico narežemo na kocke in jo okrasimo s čokoladnimi mrvicami in svežimi malinami.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.