
Beli čokoladni tartufi
Sladica s katero lahko razveselite partnerja za valentinovo.
Beli čokoladni tartufi
Sladica s katero lahko razveselite partnerja za valentinovo.

Sestavine
- 350 g bele čokolade
- ¼ skodelice razpuščenega masla
- 1/3 skodelice smetane
- 2 skodelici kokosovih kosmičev

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.

Kakšna je razlika med marmelado in džemom?
Sezonsko sadje počasi zori in ker ga bo marsikje preveč, da bi ga lahko pojedli, se ga splača skuhati v sladek namaz. Bo to marmelada ali džem?

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako
Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.
Sestavine
- 350 g bele čokolade
- ¼ skodelice razpuščenega masla
- 1/3 skodelice smetane
- 2 skodelici kokosovih kosmičev
Postopek
Čokolado razlomimo na manjše kose in damo v večjo skledo. Razpuščenemu maslu dodamo smetano, zmes zavremo in prelijemo po beli čokoladi. Mešamo, da dobimo homogeno maso. Čokoladno maso postavimo za 2 uri v hladilnik, da se strdi.
Z dvema žličkama iz mase oblikujemo manjše kroglice in jih povaljamo v kokosovih kosmičih.