© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Enolončnica z lečo in korenasto zelenjavo


vestnik
Uredništvo
4. 10. 2025, 11.55
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Juha, ki vas v hladnejših dneh, dodobra pogreje.

enolončnica z lečo
Profimedia
Enolončnica z lečo in korenasto zelenjavo.

Sestavine za 4 osebe:

 100 g rjave leče

 2 para hrenovk

 1 bela ali zlata čebula

 2 rdeča korenčka

 1 rumen korenček

 ¼ gomolja zelene

 1 velika rumena koleraba

 2 krompirja

 3 žlice olja

 1 ščep majarona

 sol in poper

Priprava:

Lečo damo v kozico, prilijemo 4 dl tople vode, zavremo, solimo in kuhamo 20 minut. Medtem ko se leča kuha, očistimo zelenjavo. Čebulo na drobno zrežemo, korenček in zeleno narežemo na manjše kocke, kolerabo in krompir na malo večje. Hrenovki narežemo na koleščke. V posodi na olju najprej popečemo koleščke hrenovke, jih poberemo iz posode in shranimo na toplem. Nato v posodo stresemo čebulo, korenček, zeleno in kolerabo ter mešamo in pražimo nekaj minut. Dodamo še lečo, kocke krompirja in majaron, solimo in popramo ter prilijemo tri četrt litra vroče vode. Pokrito kuhamo še 20 minut, da se krompir skuha, nazadnje dodamo koleščke hrenovke, premešamo in pregrejemo.

E-novice · Novice

Prijavite se na e-novice in ostanite na tekočem z najpomembnejšimi dogodki doma in po svetu.

Hvala za prijavo!

Na vaš e-naslov smo poslali sporočilo s potrditveno povezavo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.