
Svedri s špinačnim pestom in olivami
Svedri s špinačnim pestom in olivami

Sestavine
- 400 g testenin (svedrov)
- 500 g špinačnih listov
- 2 olupljena stroka česna
- 2 žlici oljčnega olja
- 200 g sira feta ali podobnega sira
- 50 g pinjol
- dober ščep muškatnega oreška
- sol
- poper
- pest narezanih črnih oliv

Picerija D10's - čista desetica na Pagu
Odkrili smo najboljšo picerijo na otoku Pagu in zagotovo eno najboljših v Dalmaciji

5 načinov, kako pripraviti piščanca poleti
Piščančje meso je zaradi svoje nežne teksture, nizke vsebnosti maščob in vsestranske uporabe ena najbolj priročnih sestavin poletne kuhinje.

Recept za vložene bučke, ki se mu ne boste mogli upreti
Sedaj, ko smo jih spekli, nadevali, skuhali, podušili, soparili in še kaj, je čas, da pripravimo še vložene bučke. Tokrat z vami delimo naš najljubši recept.
Sestavine
- 400 g testenin (svedrov)
- 500 g špinačnih listov
- 2 olupljena stroka česna
- 2 žlici oljčnega olja
- 200 g sira feta ali podobnega sira
- 50 g pinjol
- dober ščep muškatnega oreška
- sol
- poper
- pest narezanih črnih oliv
Postopek
Testenine skuhamo po navodilih z embalaže. Špinačo damo v cedilo in jo operemo. Zavremo zadostno količino vode in z njo počasi prelijemo špinačo, da ovene. Dobro odcedimo in špinačo sesekljamo v sekljalniku.
Dodamo še česen, olje, polovico sira in skoraj vse pinjole. Sesekljamo v pesto, ki ga začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreškom. Zmešamo ga z vročimi odcejenimi testeninami, ki jih posujemo še z olivami in preostalim sirom ter pinjolami.
Nasvet
Pestu dodamo še več okusa, če predhodno v ponvi prepražimo pinjole do zlato rjave barve.