Sobotni recept: Krhki flancati, ki se kar stopijo v ustih
Pripravite krhke flancate in z njimi razvajajte svoje bližnje.
Sestavine:
300 g poljubne moke
3 rumenjaki
8 žlic belega vina
2–3 žlice kisle smetane
sol
vaniljev sladkor
olje za cvrtje
marmelada
sladkor v prahu
Priprava:
Moko presejemo v skledo, dodamo preostale sestavine in gnetemo v gladko testo. Če je testo še lepljivo, dodamo toliko moke, da se med gnetenjem lepo sprime v hlebček. Z ostro moko potresemo desko ali delovno površino, testo razvaljamo na dva milimetra debeline, poljubno narežemo, lahko z modelčki v obliki rožic ali zvezduc. Po dva kosa izrezanega testa v sredini stisnemo in v vroči maščobi ocvremo. Dobro odcedimo, potresemo s sladkorjem v prahu in v sredino damo malo marmelade.
Uživajte ob pripravi in jedi.
E-novice · Pomurje
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se