© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Hitro ocvrte kozice s čilijem, limono in peteršiljem

Sočni in mediteransko dišeči rakci so kakor nalašč za pladenj s tapasi!

Hitro ocvrte kozice s čilijem, limono in peteršiljem

Sočni in mediteransko dišeči rakci so kakor nalašč za pladenj s tapasi!

Čas priprave 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6–8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • 300 g olupljenih velikih kozic
  • 2 stroka nasekljanega česna
  • 1 žlička zdrobljenega čilija
  • sok in lupinica 1 limone
  • 2 žlički nasekljanega peteršilja
  • sol

Sestavine

  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • 300 g olupljenih velikih kozic
  • 2 stroka nasekljanega česna
  • 1 žlička zdrobljenega čilija
  • sok in lupinica 1 limone
  • 2 žlički nasekljanega peteršilja
  • sol

Postopek

1

Kozice po hrbtu prerežemo in izločimo črno črevo. Solimo jih. V veliki ponvi segrejemo olje in na zmerni temperaturi pražimo česen, da se začne barvati. Zvišamo temperaturo in dodamo kozice ter čili. Hitro premešamo, med peko pa kozice neprestano obračamo.

2

Po minuti peke prilijemo limonov sok. Kozice obračamo še kakšno minuto, da postanejo rožnate. Posipamo jih z limonovo lupinico in nasekljanim peteršiljem ter postrežemo.

Priljubljeni recepti

Granola, pečena z javorovim sirupom

Sladek zajtrk, pri katerem za zdravo ravnotežje poskrbijo žitarice, hranljivi oreški in semena ter sadje, je eden od najboljših začetkov dneva. Domača granola bo prepričala tudi tiste, ki so do zdaj mislili, da kosmičev ne marajo!

50 min
Enostavno

Gobova obara

Gobova juha je najboljša na siv skoraj jesenski dan

25 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.