Ptuj: Kmalu tudi rimsko gledališče
V rimskem taboru na Štukih je preteklo soboto prijetno dišalo. Ekipe Rimljanov so že tradicionalno kuhale v kotličku, okusno jed na žlico, rimski lonec.

Vsaka je dobila govedino in svinjino, za vse drugo so morale poskrbeti same. Dodale pa so lahko samo tisto, kar so poznali že stari Rimljani. Od zelenjave bučke, stročnice, korenček, najbolj prestižne skupine pa so že v starem Rimu jedem dodajale tudi poper. Rimski lonec pa ne pozna koruze, krompirja in paradižnika. Lahko je tudi vegetarijanski, v celoti pripravljen iz zelenjave.
Rimski lonec je del klasične rimske trilogije, treh osrednjih dogodkov, s katerimi Društvo za rimsko zgodovino in kulturo Poetovio 69 ohranja rimsko tradicijo tega okolja. Vključiti pa ga želijo tudi v stalno ponudbo rimskega tabora, ki bo obiskovalcem na voljo ob koncih tedna. Drugi dogodek predstavljajo Rimske igre, osrednji poletni spektakel Ptuja, letos bodo potekale od 19. do 22. avgusta.
Preberite več v Štajerskem Tedniku