Kako do prodaje razsekane drobnice?

Včeraj dopoldne se je na igrišču pri gasilskem domu v Adlešičih odvijal tradicionalni sejem ovc in koz. Kot nam je povedal predsednik Društva rejcev drobnice Bele krajine, ima prireditev že več kot desetletno tradicijo. Društvo, ki ima okrog 100 članov, sicer vsako leto pripravi tudi razstavo drobnice v Semiču.
Rejci so na sejem letos pripeljali tudi nekaj živali, sicer pa ponavadi obvestila o prodaji ali nakupu nalepijo na oglasno desko, s takim načinom prodaje pa se izognejo administrativno zahtevni pripravi sejma živali. Prireditev je sicer v prvi vrsti srečanje rejcev drobnice, ki ga izkoristijo za pogovore, izmenjavo mnenj in tudi predavanja.
Včeraj so se udeleženci, ki jih je zaradi trgatev v Beli krajini prišlo nekaj manj kot običajno, pogovorili z vodjo mesarstva v KZ Krka Miranom Frankovičem in Jožetom Zalarjem, predavateljem na višji šoli za gostinstvo z Bleda, ki jim je tudi prikazal, kako se drobnico najbolje razseka.Prikaz razseka mesa je potekal v okviru projekta Ovce urejajo krajino, kot so nam povedale kmetijske svetovalke v Beli krajini Andreja Absec, Meta Vardijan in Darinka Slanc.