© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Usposabljanje »Predelava grozdja«


dolenjski-list
ZPTM Brežice, enota Center za podjetništvo in turizem
17. 3. 2013, 09.55
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

predelava.jpg

##IMAGE-2480281##

V sodelovanje z Grmom Novo mesto - center biotehnike in turizma se je v prostorih Mestne hiše Brežice v začetku meseca marca začelo brezplačno usposabljanje na temo »Predelava grozdja«. Svoje znanje in izkušnje so z udeleženci delili predavatelji inž. kmet. Anton Pezdirc, dr. Julij Nemanič in inž. kmet. France Absec. Udeleženci so na predavanjih tako spoznali nove pristope v kletarstvu o predelavi grozdja, uporabi enoloških sredstev, pridelavi penin in pridelavi predikatov. Zaključili pa bodo z ekskurzijo, kjer si bodo pobližje ogledali notranjost vinskih kleti. Usposabljanje v skupnem obsegu 26 ur je izvedeno v okviru Ukrepa 111, katerega namen je povečanje produktivnosti dela v kmetijskem in gozdarskem sektorju.

Program je sofinanciran s pomočjo Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.