© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Usposabljanje »Predelava grozdja«


lokalno
ZPTM Brežice, enota Center za podjetništvo in turizem
17. 3. 2013, 09.55
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

predelava.jpg

##IMAGE-2480281##

V sodelovanje z Grmom Novo mesto - center biotehnike in turizma se je v prostorih Mestne hiše Brežice v začetku meseca marca začelo brezplačno usposabljanje na temo »Predelava grozdja«. Svoje znanje in izkušnje so z udeleženci delili predavatelji inž. kmet. Anton Pezdirc, dr. Julij Nemanič in inž. kmet. France Absec. Udeleženci so na predavanjih tako spoznali nove pristope v kletarstvu o predelavi grozdja, uporabi enoloških sredstev, pridelavi penin in pridelavi predikatov. Zaključili pa bodo z ekskurzijo, kjer si bodo pobližje ogledali notranjost vinskih kleti. Usposabljanje v skupnem obsegu 26 ur je izvedeno v okviru Ukrepa 111, katerega namen je povečanje produktivnosti dela v kmetijskem in gozdarskem sektorju.

Program je sofinanciran s pomočjo Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.