Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Vietnamski zvitki (poznani tudi kot nem ali goi cuon) in spomladanski zvitki (tudi znani kot spring rolls) se pogosto uporabljajo v različnih kuhinjah, vendar se razlikujejo v sestavi, načinu priprave in vrsti testa. Osnovna razlika je v tem, da so vietnamski zvitki običajno sveži, z uporabo riževega papirja, medtem ko so spomladanski zvitki pogosteje ocvrti in imajo debelejši testeni ovoj.
Vietnamski zvitki (nem/goi cuon)
Testo: rižev papir, ki je zelo tanek in prosojen
Nadev:
- surova zelenjava, narezana na tanke paličice (na primer solata, korenje, kumara)
- kuhani riževi rezanci
- zelišča (meta in koriander ne smeta manjkati, nujno v celih listih)
- avokado (po želji, običajno v rezinah)
- protein (po želji, običajno pečen piščanec ali kuhani rakci)
Priprava: vietnamski zvitki so surovi, nikoli niso ocvrti ali dušeni
Omaka: arašidova (sojina omaka, arašidovo olje, arašidovo maslo, rjavi sladkor, limetin sok, pretisnjen česen ali ingver) ali sladko-kisla omaka Nuoc cham (klasična vietnamska omaka iz ribje omake, sladkorja, limoninega soka, česna in čilija)
Postrežba: postrežejo se hladni

Spomladanski zvitki
Testo: nekoliko debelejši ali dvojni riževi listi, lahko tudi iz pšenične moke
Nadev:
- zelenjava, narezana na tanke paličice ali naribana (na primer zelje, paprika, korenje, bambusovi vršički, gobe)
- meso, mleto ali drobno nasekljano (običajno svinjina, govedina, piščanec), zelenjava, šampinjoni ali tofu, in pogosto se ocvrejo v olju, da postanejo hrustljavi
Priprava: cvrenje v olju
Omaka: sojina omaka ali sladko-kisla omaka
Postrežba: postrežejo se topli
Spomladanski zvitki s pomako iz pečenega čilija


Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se