
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 1 zavitek zamrznjenega listnatega testa (330 g)
- 150 g surovega marcipana
- 40 g sladkorja v prahu
- 2 stebli rabarbare
- 1 rumenjak
glazura
- 50 g sladkorja v prahu
- 3 žličke limonovega soka
- papir za peko

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 1 zavitek zamrznjenega listnatega testa (330 g)
- 150 g surovega marcipana
- 40 g sladkorja v prahu
- 2 stebli rabarbare
- 1 rumenjak
glazura
- 50 g sladkorja v prahu
- 3 žličke limonovega soka
- papir za peko
Postopek
Listnato testo odtajamo pri sobni temperaturi. Na pomokani delovni površini ga tanko razvaljamo in razrežemo na 12 kvadratov. Marcipan zgnetemo s sladkorjem v prahu, nato pa tanko razvaljamo in prav tako razrežemo na 12 kvadratov. Marcipanovi kvadrati morajo biti nekoliko manjši od testenih. Kvadrate iz listnatega testa rahlo premažemo s stepenim rumenjakom in jih pokrijemo z marcipanovimi kvadrati. Pečico segrejemo na 200 °C.
Rabarbaro operemo, ji odstranimo liste in odrežemo konce pecljev, stebla po potrebi tudi olupimo. Razrežemo jih tako, da dobimo iz vsakega stebla po šest kosov. Diagonalno jih zložimo na testene kvadrate. Po dva nasprotna testena vogala križno prepognemo čez rabarbaro. Površino zvitkov premažemo s preostalim rumenjakom.
Rabarbarine zvitke zložimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Pečemo v prej ogreti pečici na srednjem vodilu približno 18 do 20 minut, da se zvitki zlato rumeno obarvajo.
Za glazuro sladkor v prahu gladko zmešamo z limonovim sokom. Še tople zvitke prevlečemo s pripravljeno glazuro. Ponudimo jih, ko se nekoliko ohladijo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
»Rižota« iz ostrigarjev z rdečo čebulo in hrustljavim krompirjem
Ostrigarji, jurčki, šitake, enoki ... prava gobja poslastica
Marelični zavitek z nektarinami
Nadevane sardele po sicilijansko
Sardele so lahko prava poslastica – tele zvite sicilijanske lepotice pa so naravnost božanske!