© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Zvitki z rabarbaro

Zvitki z rabarbaro

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 12 zvitkov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Rhabarber-GebŠck1-seitigProd. 07/032003 05 21

Sestavine

  • 1 zavitek zamrznjenega listnatega testa (330 g)
  • 150 g surovega marcipana
  • 40 g sladkorja v prahu
  • 2 stebli rabarbare
  • 1 rumenjak

glazura

  • 50 g sladkorja v prahu
  • 3 žličke limonovega soka
  • papir za peko

Sestavine

  • 1 zavitek zamrznjenega listnatega testa (330 g)
  • 150 g surovega marcipana
  • 40 g sladkorja v prahu
  • 2 stebli rabarbare
  • 1 rumenjak

glazura

  • 50 g sladkorja v prahu
  • 3 žličke limonovega soka
  • papir za peko

Postopek

1

Listnato testo odtajamo pri sobni temperaturi. Na pomokani delovni površini ga tanko razvaljamo in razrežemo na 12 kvadratov. Marcipan zgnetemo s sladkorjem v prahu, nato pa tanko razvaljamo in prav tako razrežemo na 12 kvadratov. Marcipanovi kvadrati morajo biti nekoliko manjši od testenih. Kvadrate iz listnatega testa rahlo premažemo s stepenim rumenjakom in jih pokrijemo z marcipanovimi kvadrati. Pečico segrejemo na 200 °C.

2

Rabarbaro operemo, ji odstranimo liste in odrežemo konce pecljev, stebla po potrebi tudi olupimo. Razrežemo jih tako, da dobimo iz vsakega stebla po šest kosov. Diagonalno jih zložimo na testene kvadrate. Po dva nasprotna testena vogala križno prepognemo čez rabarbaro. Površino zvitkov premažemo s preostalim rumenjakom.

3

Rabarbarine zvitke zložimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Pečemo v prej ogreti pečici na srednjem vodilu približno 18 do 20 minut, da se zvitki zlato rumeno obarvajo.

4

Za glazuro sladkor v prahu gladko zmešamo z limonovim sokom. Še tople zvitke prevlečemo s pripravljeno glazuro. Ponudimo jih, ko se nekoliko ohladijo.

Priljubljeni recepti

Fižolovi štruklji

Štruklji s fižolom bodo mimogrede postali stalnica na vašem jedilniku

Enostavno

»Rižota« iz ostrigarjev z rdečo čebulo in hrustljavim krompirjem

Ostrigarji, jurčki, šitake, enoki ... prava gobja poslastica

Zahtevno

Nadevane sardele po sicilijansko

Sardele so lahko prava poslastica – tele zvite sicilijanske lepotice pa so naravnost božanske!

35 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.