
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 1 zavitek zamrznjenega listnatega testa (330 g)
- 150 g surovega marcipana
- 40 g sladkorja v prahu
- 2 stebli rabarbare
- 1 rumenjak
glazura
- 50 g sladkorja v prahu
- 3 žličke limonovega soka
- papir za peko

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 1 zavitek zamrznjenega listnatega testa (330 g)
- 150 g surovega marcipana
- 40 g sladkorja v prahu
- 2 stebli rabarbare
- 1 rumenjak
glazura
- 50 g sladkorja v prahu
- 3 žličke limonovega soka
- papir za peko
Postopek
Listnato testo odtajamo pri sobni temperaturi. Na pomokani delovni površini ga tanko razvaljamo in razrežemo na 12 kvadratov. Marcipan zgnetemo s sladkorjem v prahu, nato pa tanko razvaljamo in prav tako razrežemo na 12 kvadratov. Marcipanovi kvadrati morajo biti nekoliko manjši od testenih. Kvadrate iz listnatega testa rahlo premažemo s stepenim rumenjakom in jih pokrijemo z marcipanovimi kvadrati. Pečico segrejemo na 200 °C.
Rabarbaro operemo, ji odstranimo liste in odrežemo konce pecljev, stebla po potrebi tudi olupimo. Razrežemo jih tako, da dobimo iz vsakega stebla po šest kosov. Diagonalno jih zložimo na testene kvadrate. Po dva nasprotna testena vogala križno prepognemo čez rabarbaro. Površino zvitkov premažemo s preostalim rumenjakom.
Rabarbarine zvitke zložimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Pečemo v prej ogreti pečici na srednjem vodilu približno 18 do 20 minut, da se zvitki zlato rumeno obarvajo.
Za glazuro sladkor v prahu gladko zmešamo z limonovim sokom. Še tople zvitke prevlečemo s pripravljeno glazuro. Ponudimo jih, ko se nekoliko ohladijo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Solata iz nadzemne kolerabe in jabolka s koprom in jogurtom
Sveža in hrustljava solata, polna okusov in vitaminov.
Testenine s školjkami na rdeče
Za ljubitelje morskih jedi bo kot nalašč ta italijanska klasika