
Sestavine
- 1 zavitek zamrznjenega listnatega testa (330 g)
- 150 g surovega marcipana
- 40 g sladkorja v prahu
- 2 stebli rabarbare
- 1 rumenjak
glazura
- 50 g sladkorja v prahu
- 3 žličke limonovega soka
- papir za peko

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 1 zavitek zamrznjenega listnatega testa (330 g)
- 150 g surovega marcipana
- 40 g sladkorja v prahu
- 2 stebli rabarbare
- 1 rumenjak
glazura
- 50 g sladkorja v prahu
- 3 žličke limonovega soka
- papir za peko
Postopek
Listnato testo odtajamo pri sobni temperaturi. Na pomokani delovni površini ga tanko razvaljamo in razrežemo na 12 kvadratov. Marcipan zgnetemo s sladkorjem v prahu, nato pa tanko razvaljamo in prav tako razrežemo na 12 kvadratov. Marcipanovi kvadrati morajo biti nekoliko manjši od testenih. Kvadrate iz listnatega testa rahlo premažemo s stepenim rumenjakom in jih pokrijemo z marcipanovimi kvadrati. Pečico segrejemo na 200 °C.
Rabarbaro operemo, ji odstranimo liste in odrežemo konce pecljev, stebla po potrebi tudi olupimo. Razrežemo jih tako, da dobimo iz vsakega stebla po šest kosov. Diagonalno jih zložimo na testene kvadrate. Po dva nasprotna testena vogala križno prepognemo čez rabarbaro. Površino zvitkov premažemo s preostalim rumenjakom.
Rabarbarine zvitke zložimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Pečemo v prej ogreti pečici na srednjem vodilu približno 18 do 20 minut, da se zvitki zlato rumeno obarvajo.
Za glazuro sladkor v prahu gladko zmešamo z limonovim sokom. Še tople zvitke prevlečemo s pripravljeno glazuro. Ponudimo jih, ko se nekoliko ohladijo.