
Sestavine
- 1 zavitek kvašenega listnatega testa
- 250 g marelične marmelade
- 250 g sladke kozje skute
- prgišče kapucinkinih cvetov
- nekaj melisinih lističev
- stepena sladka smetana za okras

Kakšna je razlika med marmelado in džemom?
Sezonsko sadje počasi zori in ker ga bo marsikje preveč, da bi ga lahko pojedli, se ga splača skuhati v sladek namaz. Bo to marmelada ali džem?

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako
Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Viralna pita, ki navdušuje z okusom in nizkimi kalorijami
Spanakopita, znana grška pita s špinačo in feto, slovi po hrustljavosti in bogatem okusu. Za manj kalorično različico smo za vas poiskali viralni recept.
Sestavine
- 1 zavitek kvašenega listnatega testa
- 250 g marelične marmelade
- 250 g sladke kozje skute
- prgišče kapucinkinih cvetov
- nekaj melisinih lističev
- stepena sladka smetana za okras
Postopek
Pečico segrejemo na 170 °C. Marmelado in skuto zmešamo. Testo razvaljamo, nanj stresemo lističe melise, prekrijemo s skutnim nadevom in potresemo s cvetovi kapucinke. Zavijemo v zavitek in pečemo, da postane zlato rumen. Zavitek postrežemo s sladko smetano.