© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečen svinjski file s kuskusom in ingverjevim jogurtom

Obožujemo klasične dobrote, pripravljene malce drugače: pestrost jedilnika polepša naš vsakdan.

Pečen svinjski file s kuskusom in ingverjevim jogurtom

Obožujemo klasične dobrote, pripravljene malce drugače: pestrost jedilnika polepša naš vsakdan.

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
LI133235_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 2 svinjska fileja, vsak po pribl. 500 g
  • 2 žlički oljčnega olja
  • 3 žličke mletega kumina (orientalske kumine)
  • 1 žlička mletega cimeta
  • 4 žličke mletega ingverja
  • sol
  • poper
  • 250 g kuskusa
  • 100 g sultanin
  • lupina in sok 1 limone
  • majhen šopek mete
  • 200 g manj mastnega naravnega jogurta
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 svinjska fileja, vsak po pribl. 500 g
  • 2 žlički oljčnega olja
  • 3 žličke mletega kumina (orientalske kumine)
  • 1 žlička mletega cimeta
  • 4 žličke mletega ingverja
  • sol
  • poper
  • 250 g kuskusa
  • 100 g sultanin
  • lupina in sok 1 limone
  • majhen šopek mete
  • 200 g manj mastnega naravnega jogurta

Postopek

1

Pečico segrejemo na 190 °C. Očiščen svinjski file pečemo na visoki temperaturi 4 do 5 minut v ponvi z neoprijemljivim dnom, pri tem ga dvakrat obrnemo. Oljčno olje zmešamo z 2 žličkama kumina, cimetom, 2 žličkama ingverja, soljo in poprom. S to zmesjo premažemo fileja, ju preložimo v pekač in pečemo 30 do 35 minut oziroma toliko časa, da iz mesa, ko ga prebodemo, priteče prozoren sok.

2

V skledi zmešamo kuskus s preostalim kuminom, sultaninami, naribano limonovo lupino in sokom, malo solimo in prelijemo s 4 dl vrele vode. Dobro premešamo, skledo pokrijemo, počakamo 5 minut, nato v kuskus vmešamo nasekljane lističe mete.

3

Preostali ingver vmešamo v jogurt, dodamo še malo soli in po želji grobo mleti poper. Meso narežemo na tanke rezine in ga postrežemo s kuskusom in ingverjevim jogurtom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.