
Pečen svinjski file s kuskusom in ingverjevim jogurtom
Obožujemo klasične dobrote, pripravljene malce drugače: pestrost jedilnika polepša naš vsakdan.
Pečen svinjski file s kuskusom in ingverjevim jogurtom
Obožujemo klasične dobrote, pripravljene malce drugače: pestrost jedilnika polepša naš vsakdan.

Sestavine
- 2 svinjska fileja, vsak po pribl. 500 g
- 2 žlički oljčnega olja
- 3 žličke mletega kumina (orientalske kumine)
- 1 žlička mletega cimeta
- 4 žličke mletega ingverja
- sol
- poper
- 250 g kuskusa
- 100 g sultanin
- lupina in sok 1 limone
- majhen šopek mete
- 200 g manj mastnega naravnega jogurta

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 2 svinjska fileja, vsak po pribl. 500 g
- 2 žlički oljčnega olja
- 3 žličke mletega kumina (orientalske kumine)
- 1 žlička mletega cimeta
- 4 žličke mletega ingverja
- sol
- poper
- 250 g kuskusa
- 100 g sultanin
- lupina in sok 1 limone
- majhen šopek mete
- 200 g manj mastnega naravnega jogurta
Postopek
Pečico segrejemo na 190 °C. Očiščen svinjski file pečemo na visoki temperaturi 4 do 5 minut v ponvi z neoprijemljivim dnom, pri tem ga dvakrat obrnemo. Oljčno olje zmešamo z 2 žličkama kumina, cimetom, 2 žličkama ingverja, soljo in poprom. S to zmesjo premažemo fileja, ju preložimo v pekač in pečemo 30 do 35 minut oziroma toliko časa, da iz mesa, ko ga prebodemo, priteče prozoren sok.
V skledi zmešamo kuskus s preostalim kuminom, sultaninami, naribano limonovo lupino in sokom, malo solimo in prelijemo s 4 dl vrele vode. Dobro premešamo, skledo pokrijemo, počakamo 5 minut, nato v kuskus vmešamo nasekljane lističe mete.
Preostali ingver vmešamo v jogurt, dodamo še malo soli in po želji grobo mleti poper. Meso narežemo na tanke rezine in ga postrežemo s kuskusom in ingverjevim jogurtom.