© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Makov zavitek z višnjami

Makov zavitek z višnjami

Čas priprave 1 h 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 10–12 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Sour cherry and poppy seed strudel

Sestavine

makov nadev

  • 5 dl mleka
  • 350 g mletega maka
  • 100 g sladkorja
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 60 g masla
  • ščep cimeta

premaz

  • 3 žlice medu
  • 50 g masla

višnje

  • 4 žlice sladkorja
  • 300 g izkoščičenih višenj
  • 1 dl desertnega vina (portovec)

testo

  • 400 g listnatega testa
  • moka za delovno površino
  • sladkor v prahu za posip
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

makov nadev

  • 5 dl mleka
  • 350 g mletega maka
  • 100 g sladkorja
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 60 g masla
  • ščep cimeta

premaz

  • 3 žlice medu
  • 50 g masla

višnje

  • 4 žlice sladkorja
  • 300 g izkoščičenih višenj
  • 1 dl desertnega vina (portovec)

testo

  • 400 g listnatega testa
  • moka za delovno površino
  • sladkor v prahu za posip

Postopek

1

V kozico nalijemo mleko ter mu dodamo mak, sladkor in vaniljev sladkor. Zavremo. Dodamo maslo in med ter pustimo vreti na nizki temperaturi 3 minute. Dodamo še cimet in odstavimo s kuhalnika. Pustimo, da se zmes ohladi.

2

V ponvi karameliziramo sladkor in mu dodamo višnje. Prelijemo z vinom in dušimo 10 minut. Odcedimo in pustimo, da se višnje ohladijo.

3

Na rahlo pomokani delovni površini razvaljamo listnato testo v pravokotno obliko. Premažemo z makovim nadevom in posujemo z višnjami. Zvijemo.

4

Zavitek položimo v pekač, obložen s papirjem za peko, in ga nekajkrat prebodemo z vilicami. Pekač damo v pečico, segreto na 190 °C, in pečemo 45 minut. Za premaz stopimo maslo in ga zmešamo z medom. Vroč zavitek nato premažemo s premazom in pustimo, da se ohladi. Pred postrežbo ga posujemo s sladkorjem v prahu.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.