© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Makov zavitek z višnjami

Makov zavitek z višnjami

Čas priprave 1 h 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 10–12 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Sour cherry and poppy seed strudel

Sestavine

makov nadev

  • 5 dl mleka
  • 350 g mletega maka
  • 100 g sladkorja
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 60 g masla
  • ščep cimeta

premaz

  • 3 žlice medu
  • 50 g masla

višnje

  • 4 žlice sladkorja
  • 300 g izkoščičenih višenj
  • 1 dl desertnega vina (portovec)

testo

  • 400 g listnatega testa
  • moka za delovno površino
  • sladkor v prahu za posip

Sestavine

makov nadev

  • 5 dl mleka
  • 350 g mletega maka
  • 100 g sladkorja
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 60 g masla
  • ščep cimeta

premaz

  • 3 žlice medu
  • 50 g masla

višnje

  • 4 žlice sladkorja
  • 300 g izkoščičenih višenj
  • 1 dl desertnega vina (portovec)

testo

  • 400 g listnatega testa
  • moka za delovno površino
  • sladkor v prahu za posip

Postopek

1

V kozico nalijemo mleko ter mu dodamo mak, sladkor in vaniljev sladkor. Zavremo. Dodamo maslo in med ter pustimo vreti na nizki temperaturi 3 minute. Dodamo še cimet in odstavimo s kuhalnika. Pustimo, da se zmes ohladi.

2

V ponvi karameliziramo sladkor in mu dodamo višnje. Prelijemo z vinom in dušimo 10 minut. Odcedimo in pustimo, da se višnje ohladijo.

3

Na rahlo pomokani delovni površini razvaljamo listnato testo v pravokotno obliko. Premažemo z makovim nadevom in posujemo z višnjami. Zvijemo.

4

Zavitek položimo v pekač, obložen s papirjem za peko, in ga nekajkrat prebodemo z vilicami. Pekač damo v pečico, segreto na 190 °C, in pečemo 45 minut. Za premaz stopimo maslo in ga zmešamo z medom. Vroč zavitek nato premažemo s premazom in pustimo, da se ohladi. Pred postrežbo ga posujemo s sladkorjem v prahu.

Priljubljeni recepti

Cheesecake

Klasika iz New Yorka - cheesecake je že nekaj let ena najbolj trendnih tort. S sezonskim sadjem je zmagovalka v vseh letnih časih.

1 h 15 min
Enostavno

Italijanski sendvič

Za popoln izlet vzemite s seboj ta božanski sendvič

10 min
Enostavno

Telečje kroglice z aromatično paradižnikovo omako

Telečji "čufti" s paradižnikovo omako

1 h
Srednje zahtevno

Dušena vratovina v čebulni omaki

Čebulna omaka popestri vratovino, ki se v ustih kar topi.

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.