
Svinjska pečenka s porom
Ta svinjska pečenka bo potešila vaše želodčke.
Svinjska pečenka s porom
Ta svinjska pečenka bo potešila vaše želodčke.

Sestavine
- 1 kg svinjskega plečeta brez kosti
- 6 lovorovih listov
- 2 narezana stroka česna
- šopek timijana
- 30 g masla
- sončnično olje
- 2 čebuli
- 5 zdrobljenih brinovih jagod
- 1 žlička svetlega rjavega sladkorja
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 4 manjši pori
- 2,5 dl belega vina
- sol
- poper

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 1 kg svinjskega plečeta brez kosti
- 6 lovorovih listov
- 2 narezana stroka česna
- šopek timijana
- 30 g masla
- sončnično olje
- 2 čebuli
- 5 zdrobljenih brinovih jagod
- 1 žlička svetlega rjavega sladkorja
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 4 manjši pori
- 2,5 dl belega vina
- sol
- poper
Postopek
Čebuli olupimo in narežemo na krhlje. Por očistimo in svetlejše dele razrežemo na 3 dele. Pečico segrejemo na 180 ˚C. Meso solimo in nanj razporedimo 4 lovorove liste, česen in polovico timijanovih vejic, nato ga trdno zavijemo in povežemo s kuhinjsko vrvico.
V pekaču ali veliki nepregorni kozici segrejemo maslo in eno žlico olja. Nanj položimo svinjino in jo 10 minut pečemo, da porjavi z vseh strani. Dodamo čebulo in pečemo še 5 minut, da se začne mehčati. Dodamo brinove jagode, posujemo s sladkorjem in prelijemo s kisom. Kuhljamo nekaj sekund, nato v pekač razporedimo še por, preostale lovorove liste in timijan. Zalijemo z vinom in damo v pečico ter pečemo uro in pol do ure in tričetrt, da se meso zmehča. Pečeno meso vzamemo iz pekača in položimo na kuhinjsko desko.
Zelenjavo, ki je ostala v pekaču, še malo začinimo s soljo in poprom, nato jo s penovko poberemo iz pekača in damo v servirno skledo. Omako, ki je ostala v pekaču, pokusimo, in če je premalo močnega okusa, jo malo zreduciramo. Meso narežemo na rezine, postrežemo z zelenjavo in omako iz omačnice.