
Svinjska pečenka s koromačem in rožmarinom
Svinjski pečenki pogosto dodamo rezine limone. Tokrat smo poizkusili s pomarančo in bili navdušeni.
Svinjska pečenka s koromačem in rožmarinom
Svinjski pečenki pogosto dodamo rezine limone. Tokrat smo poizkusili s pomarančo in bili navdušeni.

Sestavine
- 2 žlički koromačevih semen
- 1 žlička zrn črnega popra
- 2 stroka česna
- naribana lupina ½ pomaranče
- 1 žlica nasekljanega rožmarina
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 pomaranča
- 1,5 kg svinjine brez kosti (ledvena pečenka, stegno, kare)
- 1 čebula
- 4 dl belega vina
- 1 žlica želeja rdečega ribeza (ali kakšnega drugega sadnega želeja)
- sol
- poper

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 2 žlički koromačevih semen
- 1 žlička zrn črnega popra
- 2 stroka česna
- naribana lupina ½ pomaranče
- 1 žlica nasekljanega rožmarina
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 pomaranča
- 1,5 kg svinjine brez kosti (ledvena pečenka, stegno, kare)
- 1 čebula
- 4 dl belega vina
- 1 žlica želeja rdečega ribeza (ali kakšnega drugega sadnega želeja)
- sol
- poper
Postopek
Z možnarjem zdrobimo koromačeva semena in poprova zrna. Dodamo nasekljani česen in malo soli, nato ponovno uporabimo možnar, da naredimo pasto. Vmešamo pomarančno lupinico, rožmarin in olje.
S pasto premažemo pečenko, nato jo zavijemo v folijo. Lahko jo spečemo takoj ali pa jo pustimo v hladilniku, toda največ 24 ur.
Pečico segrejemo na 180 °C. Pomarančo in čebulo narežemo na debele rezine in jih položimo na dno pekača. Dodamo pečenko in v pekač prilijemo 6 dl vode. Pečemo 1 uro, dodamo vino in pečemo še 1 uro. Pečenko večkrat prelijemo s sokom in prilijemo malo vode, če je potrebno.
Pečenko vzamemo iz pečice in jo zavijemo v folijo ter pustimo počivati 15 minut. Sok iz pekača zlijemo v ponev, dodamo žele in zavremo ter mešamo, da se razpusti. Pokusimo in po potrebi začinimo. Pečenko narežemo na debele rezine, polijemo z malo omake in postrežemo.