
Zmečkan črni fižol
Odličen je kot nadev za fajite!
Zmečkan črni fižol
Odličen je kot nadev za fajite!

Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 3 stroki česna
- 2 pločevinki (po 400 g) črnega fižola
- sol
- poper

Kakšna je razlika med marmelado in džemom?
Sezonsko sadje počasi zori in ker ga bo marsikje preveč, da bi ga lahko pojedli, se ga splača skuhati v sladek namaz. Bo to marmelada ali džem?

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako
Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Viralna pita, ki navdušuje z okusom in nizkimi kalorijami
Spanakopita, znana grška pita s špinačo in feto, slovi po hrustljavosti in bogatem okusu. Za manj kalorično različico smo za vas poiskali viralni recept.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 3 stroki česna
- 2 pločevinki (po 400 g) črnega fižola
- sol
- poper
Postopek
Česen stremo, fižol pa odcedimo. Oljčno olje segrejemo v ponvi in dodamo česen. Pražimo eno minuto in medtem neprestano mešamo. Dodamo črni fižol, začinimo in pražimo še dve minuti, nato ga s kuhalnico ali tlačilko nekoliko zmečkamo.