
Kaj boste skuhali danes?
Zmečkan črni fižol
Odličen je kot nadev za fajite!
Zmečkan črni fižol
Odličen je kot nadev za fajite!

Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 3 stroki česna
- 2 pločevinki (po 400 g) črnega fižola
- sol
- poper

Kralji Jadranskega morja: kvarnerski škampi na tri načine
Kvarnerski škampi veljajo za eno največjih kulinaričnih dobrot Jadranskega morja. Njihovo nežno meso cenijo vrhunski kuharji in ljubitelji morske hrane po vsem svetu.

Recept iz Zasipa pri Bledu: tepke v jedi, ki je ne bi pričakovali
Ste vedeli, da imajo posušene tepke rok trajanja kar osem let in da iz njih lahko pripravljamo tako sladke kot slane jedi?

Popolni rezanci iz samo nekaj sestavin in v 20 minutah
Hiter recept za rezance z maslom in žajbljem, pripravljen v manj kot 20 minutah. Preprosta jed z bogatim okusom, popolna za hitro kosilo ali večerjo.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 3 stroki česna
- 2 pločevinki (po 400 g) črnega fižola
- sol
- poper
Postopek
Česen stremo, fižol pa odcedimo. Oljčno olje segrejemo v ponvi in dodamo česen. Pražimo eno minuto in medtem neprestano mešamo. Dodamo črni fižol, začinimo in pražimo še dve minuti, nato ga s kuhalnico ali tlačilko nekoliko zmečkamo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Bruskete z oljčnim oljem in paradižnikom
Preprosta in lahek obrok za dni, ko je paradižnik najboljši
Telečji zrezek in priželjc na cimetovi skorjici
Sir za žar na nabodalih s kutinovim želejem
Nabodala za žar, ki že dišijo po jeseni ...