Kaj boste skuhali danes?
Žitne ploščice s cimetom in suhim sadjem
Odlične za zajtrk, malico v službi ali kot posladek h skodelici kave
Žitne ploščice s cimetom in suhim sadjem
Odlične za zajtrk, malico v službi ali kot posladek h skodelici kave
Sestavine
- 100 g masla
- 200 g ovsenih kosmičev
- 100 g sončničnih semen
- 50 g sezamovih semen
- 50 g sesekljanih orehov
- 3 žlice medu
- 100 g sladkorja muskovado
- 1 žlička mletega cimeta
- 100 g suhega sadja po želji (brusnice, češnje, borovnice ...)
- maslo za pekač
Čas za mehurčke: spremljava za brunch v originalni in božični različici
Mimoza, preprost, a učinkovit koktajl iz penečega vina in pomarančnega soka, je hitro postala priljubljena stalnica poznih zajtrkov in popoldanskih zabav.
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Sestavine
- 100 g masla
- 200 g ovsenih kosmičev
- 100 g sončničnih semen
- 50 g sezamovih semen
- 50 g sesekljanih orehov
- 3 žlice medu
- 100 g sladkorja muskovado
- 1 žlička mletega cimeta
- 100 g suhega sadja po želji (brusnice, češnje, borovnice ...)
- maslo za pekač
Postopek
Pečico segrejemo na 160 °C. Dno pekača velikosti 18 x 25 cm premažemo z maslom. Kosmiče, semena in orehe premešamo, jih razporedimo po pekaču in pražimo v pečici 5 do 10 minut.
Maslo, med in sladkor na nizkem ognju segrevamo v ponvi, da se maslo stopi. Dodamo mešanico praženih kosmičev, semen in orehov ter suho sadje (če je sadje večje, ga prej razrežemo na koščke) in cimet. Premešamo. Zmes prenesemo v pekač in rahlo pritisnemo. Pečemo 30 minut in ohladimo v pekaču. Razrežemo na 12 ploščic.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Aperol spritz
Aperol spritz je klasičen italijanski koktajl, ki se je zasidral v naša srca.
Presna cvetačna solata s korenjem
Zakaj bi morale biti solate dolgočasne, če so lahko zanimive in zelo okusne?