© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Žitne ploščice s cimetom in suhim sadjem

Odlične za zajtrk, malico v službi ali kot posladek h skodelici kave

Žitne ploščice s cimetom in suhim sadjem

Odlične za zajtrk, malico v službi ali kot posladek h skodelici kave

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 12 ploščic
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
cinnamon berry granola bars

Sestavine

  • 100 g masla
  • 200 g ovsenih kosmičev
  • 100 g sončničnih semen
  • 50 g sezamovih semen
  • 50 g sesekljanih orehov
  • 3 žlice medu
  • 100 g sladkorja muskovado
  • 1 žlička mletega cimeta
  • 100 g suhega sadja po želji (brusnice, češnje, borovnice ...)
  • maslo za pekač

Sestavine

  • 100 g masla
  • 200 g ovsenih kosmičev
  • 100 g sončničnih semen
  • 50 g sezamovih semen
  • 50 g sesekljanih orehov
  • 3 žlice medu
  • 100 g sladkorja muskovado
  • 1 žlička mletega cimeta
  • 100 g suhega sadja po želji (brusnice, češnje, borovnice ...)
  • maslo za pekač

Postopek

1

Pečico segrejemo na 160 °C. Dno pekača velikosti 18 x 25 cm premažemo z maslom. Kosmiče, semena in orehe premešamo, jih razporedimo po pekaču in pražimo v pečici 5 do 10 minut.

2

Maslo, med in sladkor na nizkem ognju segrevamo v ponvi, da se maslo stopi. Dodamo mešanico praženih kosmičev, semen in orehov ter suho sadje (če je sadje večje, ga prej razrežemo na koščke) in cimet. Premešamo. Zmes prenesemo v pekač in rahlo pritisnemo. Pečemo 30 minut in ohladimo v pekaču. Razrežemo na 12 ploščic.

Priljubljeni recepti

Piščančja stegna s korenovkami

Ideja, kako porabiti pridelke z vrta.

1 h
Enostavno

Solata iz nadzemne kolerabe in jabolka s koprom in jogurtom

Sveža in hrustljava solata, polna okusov in vitaminov.

20 min
Enostavno

Testenine s školjkami na rdeče

Za ljubitelje morskih jedi bo kot nalašč ta italijanska klasika

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.