© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Žitne ploščice s cimetom in suhim sadjem

Odlične za zajtrk, malico v službi ali kot posladek h skodelici kave

Žitne ploščice s cimetom in suhim sadjem

Odlične za zajtrk, malico v službi ali kot posladek h skodelici kave

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 12 ploščic
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
cinnamon berry granola bars

Sestavine

  • 100 g masla
  • 200 g ovsenih kosmičev
  • 100 g sončničnih semen
  • 50 g sezamovih semen
  • 50 g sesekljanih orehov
  • 3 žlice medu
  • 100 g sladkorja muskovado
  • 1 žlička mletega cimeta
  • 100 g suhega sadja po želji (brusnice, češnje, borovnice ...)
  • maslo za pekač
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 100 g masla
  • 200 g ovsenih kosmičev
  • 100 g sončničnih semen
  • 50 g sezamovih semen
  • 50 g sesekljanih orehov
  • 3 žlice medu
  • 100 g sladkorja muskovado
  • 1 žlička mletega cimeta
  • 100 g suhega sadja po želji (brusnice, češnje, borovnice ...)
  • maslo za pekač

Postopek

1

Pečico segrejemo na 160 °C. Dno pekača velikosti 18 x 25 cm premažemo z maslom. Kosmiče, semena in orehe premešamo, jih razporedimo po pekaču in pražimo v pečici 5 do 10 minut.

2

Maslo, med in sladkor na nizkem ognju segrevamo v ponvi, da se maslo stopi. Dodamo mešanico praženih kosmičev, semen in orehov ter suho sadje (če je sadje večje, ga prej razrežemo na koščke) in cimet. Premešamo. Zmes prenesemo v pekač in rahlo pritisnemo. Pečemo 30 minut in ohladimo v pekaču. Razrežemo na 12 ploščic.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.