
Zimska sadna solata
Pripravimo jo na zalogo
Zimska sadna solata
Pripravimo jo na zalogo

Sestavine
- 600 g suhega sadja (slive, marelice, hruške, fige, brusnice)
- 3 žlice medu
- 1 vaniljev strok
- 1 vrečka čaja earl grey
- 1 žlica limonovega soka
- maskarpone ali grški jogurt, ko postrežemo

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 600 g suhega sadja (slive, marelice, hruške, fige, brusnice)
- 3 žlice medu
- 1 vaniljev strok
- 1 vrečka čaja earl grey
- 1 žlica limonovega soka
- maskarpone ali grški jogurt, ko postrežemo
Postopek
Vaniljev strok vzdolžno prerežemo in postrgamo sredico. Suho sadje damo v kozico s 7 dl hladne vode, dodamo med, vaniljevo sredico in tudi strok. Zavremo, dobro premešamo, znižamo temperaturo in kuhamo 10 minut, da tekočina postane rahlo sirupasta.
Kozico umaknemo z ognja in vanjo položimo vrečko čaja. Pustimo, da se namaka 10 minut.
Odstranimo vrečko s čajem in vaniljev strok, sadje in omako preložimo v nekovinsko posodo, dodamo limonov sok, premešamo in ohladimo. Ohlajeno sadno solato pokrijemo in shranimo v hladilnik do postrežbe. Postrežemo jo z maskarponejem ali grškim jogurtom.
Nasvet
Ta solata je še okusnejša, če jo pripravimo nekaj dni vnaprej. V hladilniku jo lahko hranimo do enega tedna, zato lahko naredimo večjo količino in z njo večkrat na teden začnimo dan.