© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Zimska sadna solata

Pripravimo jo na zalogo

Zimska sadna solata

Pripravimo jo na zalogo

Čas priprave 30 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
zimska-sadna-solata_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 600 g suhega sadja (slive, marelice, hruške, fige, brusnice)
  • 3 žlice medu
  • 1 vaniljev strok
  • 1 vrečka čaja earl grey
  • 1 žlica limonovega soka
  • maskarpone ali grški jogurt, ko postrežemo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 600 g suhega sadja (slive, marelice, hruške, fige, brusnice)
  • 3 žlice medu
  • 1 vaniljev strok
  • 1 vrečka čaja earl grey
  • 1 žlica limonovega soka
  • maskarpone ali grški jogurt, ko postrežemo

Postopek

1

Vaniljev strok vzdolžno prerežemo in postrgamo sredico. Suho sadje damo v kozico s 7 dl hladne vode, dodamo med, vaniljevo sredico in tudi strok. Zavremo, dobro premešamo, znižamo temperaturo in kuhamo 10 minut, da tekočina postane rahlo sirupasta.

2

Kozico umaknemo z ognja in vanjo položimo vrečko čaja. Pustimo, da se namaka 10 minut.

3

Odstranimo vrečko s čajem in vaniljev strok, sadje in omako preložimo v nekovinsko posodo, dodamo limonov sok, premešamo in ohladimo. Ohlajeno sadno solato pokrijemo in shranimo v hladilnik do postrežbe. Postrežemo jo z maskarponejem ali grškim jogurtom.

Nasvet

Ta solata je še okusnejša, če jo pripravimo nekaj dni vnaprej. V hladilniku jo lahko hranimo do enega tedna, zato lahko naredimo večjo količino in z njo večkrat na teden začnimo dan.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.