© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Hruške s hitrim čokoladnim prelivom

Hruške iz kompota za imeniten posladek v kozarčku

Hruške s hitrim čokoladnim prelivom

Hruške iz kompota za imeniten posladek v kozarčku

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Hruške s hitrim čokoladnim prelivom

Sestavine

  • 820 g hruškovih polovic in sirupa (iz pločevinke)
  • 100 g čokolade
  • 8 kepic vaniljevega sladoleda
  • 2 žlici narezanih lešnikov
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 820 g hruškovih polovic in sirupa (iz pločevinke)
  • 100 g čokolade
  • 8 kepic vaniljevega sladoleda
  • 2 žlici narezanih lešnikov

Postopek

1

Čokolado narežemo na majhne koščke. Hruške odcedimo nad manjšo kozico in jih razdelimo v 4 desertne kozarce ali skledice. Sirup pustimo vreti pri visoki temperaturi, dokler se ne zgosti, nato ga odstavimo z ognja in vmešamo čokolado, da se stopi.

2

V vsak kozarec ali skledico damo dve kepici sladoleda in vse skupaj prelijemo z vročim čokoladnim prelivom. Posujemo z narezanimi lešniki


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.