© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Medena pita z maskarponejem in grškim jogurtom

Medena pita z maskarponejem in grškim jogurtom

Čas priprave 1 h 55 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6–8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
medena-pita-z-maskarponejem-in-grskim-jogurtom_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 100 g mandljevih ali polnozrnatih piškotov
  • 80 g praženih mandljevih lističev
  • 80 g stopljenega masla
  • 2,5 dl grškega navadnega jogurta
  • 750 g maskarponeja
  • 2 jajci
  • lupina 1 limone
  • lupina 1 pomaranče
  • 250 g medu
  • sveže sadje, ko postrežemo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 100 g mandljevih ali polnozrnatih piškotov
  • 80 g praženih mandljevih lističev
  • 80 g stopljenega masla
  • 2,5 dl grškega navadnega jogurta
  • 750 g maskarponeja
  • 2 jajci
  • lupina 1 limone
  • lupina 1 pomaranče
  • 250 g medu
  • sveže sadje, ko postrežemo

Postopek

1

Pečico segrejemo na 160 °C. Piškote in skoraj vse mandlje damo v plastično vrečko in jih z valjarjem zdrobimo. Zmešamo jih z maslom in z maso obložimo dno globokega večjega ovalnega pekača. S prsti jo dobro pritisnemo na dno. Testeno dno pečemo 10 minut, da postane hrustljavo.

2

V skledi zmešamo jogurt in maskarpone, nato vtepemo jajci drugega za drugim. Vmešamo še obe lupini in skoraj ves med, 3 žlice medu prihranimo. Sirovo mešanico vlijemo na piškotno dno, vse skupaj ohlapno prekrijemo z aluminijasto folijo in pečemo eno uro. Potem folijo odstranimo in pečemo še 15 minut, da se vrh lepo zlato rjavo obarva in postane trden na dotik. Pustimo, da se ohladi.

3

Preden sladico postrežemo, jo posujemo s preostalimi mandlji in prelijemo s preostalim medom. Postrežemo z ohlajenim svežim poletnim sadjem.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.