
Medena pita z maskarponejem in grškim jogurtom
Medena pita z maskarponejem in grškim jogurtom

Sestavine
- 100 g mandljevih ali polnozrnatih piškotov
- 80 g praženih mandljevih lističev
- 80 g stopljenega masla
- 2,5 dl grškega navadnega jogurta
- 750 g maskarponeja
- 2 jajci
- lupina 1 limone
- lupina 1 pomaranče
- 250 g medu
- sveže sadje, ko postrežemo

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.
Sestavine
- 100 g mandljevih ali polnozrnatih piškotov
- 80 g praženih mandljevih lističev
- 80 g stopljenega masla
- 2,5 dl grškega navadnega jogurta
- 750 g maskarponeja
- 2 jajci
- lupina 1 limone
- lupina 1 pomaranče
- 250 g medu
- sveže sadje, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 160 °C. Piškote in skoraj vse mandlje damo v plastično vrečko in jih z valjarjem zdrobimo. Zmešamo jih z maslom in z maso obložimo dno globokega večjega ovalnega pekača. S prsti jo dobro pritisnemo na dno. Testeno dno pečemo 10 minut, da postane hrustljavo.
V skledi zmešamo jogurt in maskarpone, nato vtepemo jajci drugega za drugim. Vmešamo še obe lupini in skoraj ves med, 3 žlice medu prihranimo. Sirovo mešanico vlijemo na piškotno dno, vse skupaj ohlapno prekrijemo z aluminijasto folijo in pečemo eno uro. Potem folijo odstranimo in pečemo še 15 minut, da se vrh lepo zlato rjavo obarva in postane trden na dotik. Pustimo, da se ohladi.
Preden sladico postrežemo, jo posujemo s preostalimi mandlji in prelijemo s preostalim medom. Postrežemo z ohlajenim svežim poletnim sadjem.