
Medena pita z maskarponejem in grškim jogurtom
Medena pita z maskarponejem in grškim jogurtom

Sestavine
- 100 g mandljevih ali polnozrnatih piškotov
- 80 g praženih mandljevih lističev
- 80 g stopljenega masla
- 2,5 dl grškega navadnega jogurta
- 750 g maskarponeja
- 2 jajci
- lupina 1 limone
- lupina 1 pomaranče
- 250 g medu
- sveže sadje, ko postrežemo

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 100 g mandljevih ali polnozrnatih piškotov
- 80 g praženih mandljevih lističev
- 80 g stopljenega masla
- 2,5 dl grškega navadnega jogurta
- 750 g maskarponeja
- 2 jajci
- lupina 1 limone
- lupina 1 pomaranče
- 250 g medu
- sveže sadje, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 160 °C. Piškote in skoraj vse mandlje damo v plastično vrečko in jih z valjarjem zdrobimo. Zmešamo jih z maslom in z maso obložimo dno globokega večjega ovalnega pekača. S prsti jo dobro pritisnemo na dno. Testeno dno pečemo 10 minut, da postane hrustljavo.
V skledi zmešamo jogurt in maskarpone, nato vtepemo jajci drugega za drugim. Vmešamo še obe lupini in skoraj ves med, 3 žlice medu prihranimo. Sirovo mešanico vlijemo na piškotno dno, vse skupaj ohlapno prekrijemo z aluminijasto folijo in pečemo eno uro. Potem folijo odstranimo in pečemo še 15 minut, da se vrh lepo zlato rjavo obarva in postane trden na dotik. Pustimo, da se ohladi.
Preden sladico postrežemo, jo posujemo s preostalimi mandlji in prelijemo s preostalim medom. Postrežemo z ohlajenim svežim poletnim sadjem.