Kaj boste skuhali danes?
Medena pita z maskarponejem in grškim jogurtom
Medena pita z maskarponejem in grškim jogurtom
Sestavine
- 100 g mandljevih ali polnozrnatih piškotov
- 80 g praženih mandljevih lističev
- 80 g stopljenega masla
- 2,5 dl grškega navadnega jogurta
- 750 g maskarponeja
- 2 jajci
- lupina 1 limone
- lupina 1 pomaranče
- 250 g medu
- sveže sadje, ko postrežemo
Preprosta kosila za ljubitelje azijskih okusov
Kadar si zaželimo nečesa novega, svežega, dišečega, pobrskamo za recepti, ki jih navdihujejo tajska, indijska, kitajska, vietnamska in korejska kulinarika.
Kaj vse lahko naredite iz kutin: domače ideje, ki dišijo po jeseni
Pri nas je kutina prej za okras kot sadež za uživanje, čeprav kutine odlikuje ogromno koristnih lastnosti, ki blagodejno vplivajo na naše zdravje.
Tako pravilno spečete pečenice
Pečenice so nepogrešljive jeseni in pozimi. Najbolje je, če dobite domače in preverjeno dobre, pozorni pa bodite pri peki.
Sestavine
- 100 g mandljevih ali polnozrnatih piškotov
- 80 g praženih mandljevih lističev
- 80 g stopljenega masla
- 2,5 dl grškega navadnega jogurta
- 750 g maskarponeja
- 2 jajci
- lupina 1 limone
- lupina 1 pomaranče
- 250 g medu
- sveže sadje, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 160 °C. Piškote in skoraj vse mandlje damo v plastično vrečko in jih z valjarjem zdrobimo. Zmešamo jih z maslom in z maso obložimo dno globokega večjega ovalnega pekača. S prsti jo dobro pritisnemo na dno. Testeno dno pečemo 10 minut, da postane hrustljavo.
V skledi zmešamo jogurt in maskarpone, nato vtepemo jajci drugega za drugim. Vmešamo še obe lupini in skoraj ves med, 3 žlice medu prihranimo. Sirovo mešanico vlijemo na piškotno dno, vse skupaj ohlapno prekrijemo z aluminijasto folijo in pečemo eno uro. Potem folijo odstranimo in pečemo še 15 minut, da se vrh lepo zlato rjavo obarva in postane trden na dotik. Pustimo, da se ohladi.
Preden sladico postrežemo, jo posujemo s preostalimi mandlji in prelijemo s preostalim medom. Postrežemo z ohlajenim svežim poletnim sadjem.