© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Suho sadje z orehovimi drobtinami

Ste že poskusili našo zimsko različico drobljenca?

Suho sadje z orehovimi drobtinami

Ste že poskusili našo zimsko različico drobljenca?

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Dörrobst-Crumbles mit Walnuss-Streusel

Sestavine

  • 250 g belega vina
  • 2 žlici ruma (60 %)
  • 2 žlici kostanjevega medu
  • 4 zvezdasti janeži
  • 1 cimetova skorjica, razdeljena na štiri dele
  • 1 vaniljev strok, razdeljen na štiri dele
  • 6–8 nageljnovih žbic
  • 4 suhe hruške (razpolovljene, brez peščišč in pecljev)
  • 8 suhih jabolčnih krhljev ali kolobarčkov
  • 8 suhih sliv
  • 8 suhih marelic
  • 40 g moke
  • 4 skodelice ali kozarci
  • malo masla

orehove drobtine

  • 60 g moke
  • 40 g masla
  • 40 g rjavega sladkorja
  • 40 g grobo mletih orehov
  • vrečka vaniljinega sladkorja
  • ščepec nastrgane pomarančne lupinice
  • ščepec soli
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 250 g belega vina
  • 2 žlici ruma (60 %)
  • 2 žlici kostanjevega medu
  • 4 zvezdasti janeži
  • 1 cimetova skorjica, razdeljena na štiri dele
  • 1 vaniljev strok, razdeljen na štiri dele
  • 6–8 nageljnovih žbic
  • 4 suhe hruške (razpolovljene, brez peščišč in pecljev)
  • 8 suhih jabolčnih krhljev ali kolobarčkov
  • 8 suhih sliv
  • 8 suhih marelic
  • 40 g moke
  • 4 skodelice ali kozarci
  • malo masla

orehove drobtine

  • 60 g moke
  • 40 g masla
  • 40 g rjavega sladkorja
  • 40 g grobo mletih orehov
  • vrečka vaniljinega sladkorja
  • ščepec nastrgane pomarančne lupinice
  • ščepec soli

Postopek

1

V kozici zavremo belo vino z rumom in medom. Dodamo dišavnice in kuhljamo 5 minut. Potem dodamo suho sadje, zavremo in pustimo 10 minut. Vse skupaj stresemo na cedilo in dobro odcedimo (prevretek prihranimo); dišavnice zavržemo. Dobro odcejeno in ohlajeno suho sadje zmešamo z moko in porazdelimo v štiri pripravljene ognjevarne posodice.

2

Orehove drobtine pripravimo tako, da v skledi zmešamo vse sestavine in jih zgnetemo v drobtine. Prevretek enakomerno porazdelimo po sadju in potresemo, najbolje kar s prsti, z drobtinami.

3

Pečemo na spodnjem vodilu v prej ogreti pečici pri 160 °C približno 20 minut do zlato rjave barve. Ponudimo toplo!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.