Kaj boste skuhali danes?
Žepki z bučno-skutnim nadevom
Maultaschen
Žepki z bučno-skutnim nadevom
Maultaschen
Sestavine
testo
- 300 g moke
- 3 jajca
- malo vode
- 1 žlica olja
- ščepec soli
nadev
- 1 rdeča paprika
- 150 g bučnega mesa
- 1 žlica masla
- 100 g skute
- 80 g krušnih drobtin
- 2 jajci
- sol
- sveže mleti poper
- 2 žlici masla za praženje
- majaron za okras
Najboljši recepti za praznično večerjo brez mesa
Pri načrtovanju prazničnega menija se tu in tam srečamo s kakšnim izzivom, a z malo ustvarjalnosti in dobre volje, bomo tega hitro rešili z naborom pestrih jedi, ki bodo
Meni za božično večerjo: klasika malo drugače
Praznični obed naj bo bolj poseben, slavnosten, a ni prav nič narobe, če se bomo pri tem oprli na preizkušene kombinacije okusov in preverjene tehnike.
Prekinite s tradicijo: novi naj božični piškoti
Prazniki so čas, ko se poklanjamo tradicija, pa tudi priložnost, da na pladnje postavimo kaj novega, drznejšega in igrivega.
Sestavine
testo
- 300 g moke
- 3 jajca
- malo vode
- 1 žlica olja
- ščepec soli
nadev
- 1 rdeča paprika
- 150 g bučnega mesa
- 1 žlica masla
- 100 g skute
- 80 g krušnih drobtin
- 2 jajci
- sol
- sveže mleti poper
- 2 žlici masla za praženje
- majaron za okras
Postopek
Moko presejemo v skledo, v sredini naredimo jamico in vanjo damo jajca in sol. Vse skupaj dobro premešamo z rokami. Če je testo pretrdo, dodamo malo vode (lahko tudi olja). Dobro gnetemo 10 do 15 minut, da testo postane enotno in gladko. Nato ga zavijemo v prozorno kuhinjsko folijo in pustimo počivati 30 minut.
Papriki odstranimo pecelj in peščice in jo narežemo na drobno, tudi bučno meso narežemo na koščke. V ponvi stopimo maslo, dodamo koščke paprike, bučnega mesa in pražimo, da se zmehčajo. Nato vse skupaj zmiksamo s paličnim mešalnikom ali v mikserju ter začinimo s soljo in sveže mletim poprom. Pustimo, da se masa ohladi, nato dodamo skuto, eno jajce in toliko krušnih drobtin, da dobimo primerno gosto maso. Po želji še malo začinimo.
Testo za žepke razdelimo na dva dela in ju razvaljamo v tanka lista. Na prvi list testa z žlico v razdalji približno 5 cm v kupčkih naložimo nadev. V drugi skledi z metlico stepemo eno jajce in z njim premažemo prvo plast testa okoli nadeva (najbolje s silikonskim čopičem). Vse skupaj prekrijemo z drugo plastjo testa in med kupčki nadeva dobro pritisnemo, da se plasti sprimeta. Po želji lahko z modelčkom izrežemo žepke, s kolescem za rezanje testa pa kvadratke.
Napolnjene žepke potopimo v veliko kozico z osoljeno vrelo vodo in jih kuhamo 6 do 8 minut. Nato vodo odlijemo, žepke odcedimo, jih še malo popražimo v ponvi s stopljenim maslom, okrasimo z majaronom in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Morski sadeži v tempuri s tremi pireji in cvetačno majonezo
Različica priljubljene japonske jedi
Cikorijin cheesecake
Tole je odličen cheesecake nekoliko drugače - tokrat z okusom po kavi.
Grahova solata s pršutom in mocarelo
Zelena omaka z jogurtom
Čas je za preizkušanje in pokušanje, kako neverjetno in učinkovito lahko z zelišči nadgradimo preproste sestavine in jedi!