© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Žepki s paradižnikom, mocarelo in salamo

Hiter prigrizek za spremljavo k druženjem pred ekranom

Žepki s paradižnikom, mocarelo in salamo

Hiter prigrizek za spremljavo k druženjem pred ekranom

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 8 žepkov
Oznake
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
EW_PizzaPockets_27135_558x620_acf_cropped-1

Sestavine

  • 1 žlica olja
  • 1 velik strok česna
  • ½ žličke posušenega origana
  • 1 pločevinka (400 g) olupljenega paradižnika (pelatov)
  • 1 žlička paradižnikove mezge (koncentrata)
  • 2 razvaljana kosa listnatega testa po 250 g
  • 250 g mocarele
  • 100 g pikantne suhe salame
  • 150 g nadevanih zelenih oliv
  • 1 jajce
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 1 žlica olja
  • 1 velik strok česna
  • ½ žličke posušenega origana
  • 1 pločevinka (400 g) olupljenega paradižnika (pelatov)
  • 1 žlička paradižnikove mezge (koncentrata)
  • 2 razvaljana kosa listnatega testa po 250 g
  • 250 g mocarele
  • 100 g pikantne suhe salame
  • 150 g nadevanih zelenih oliv
  • 1 jajce

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. V kozici segrejemo olje, dodamo strt česen in origano ter pražimo 1 minuto, da zadiši. Paradižnik odcedimo, ga nadrobimo in dodamo v kozico, dodamo še paradižnikovo mezgo in na močnem ognju kuhamo približno 5 minut, da se zgosti.

2

Testo razvijemo, vsak list razrežemo na četrtine in razporedimo na dva velika pekača. Na polovice vsakega kosa testa damo malo paradižnikove omake, pri čemer pustimo ½ cm roba. Obložimo z naribano mocarelo, nasekljano salamo in razpolovljenimi olivami (tako se mocarela ne bo prilepila na testo, ko se bo stopila). Rob testa namažemo z razžvrkljanim jajcem in neobloženo testo zapognemo čez nadev. Robove testa stisnemo z vilicami, da jih zatesnimo. Če imamo čas, žepke za 15 minut postavimo v hladilnik, da se učvrstijo.

3

Pred peko v vrh žepkov naredimo luknjico, premažemo s še malo jajca in postavimo v pečico za 20 minut oziroma toliko, da se zlato rjavo spečejo.

 


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.