© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Nadevane pečene ribe s koromačem

Nadevane pečene ribe s koromačem

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
nadevane pecene ribe s koromacem

Sestavine

  • 2 koromača
  • 1 velika čebula
  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 2 limoni (1 za lupino in sok, 1 narezana na krhlje)
  • 200 g kuskusa
  • ščepec žafranovih nitk
  • 2,5 dl piščančje ali zelenjavne jušne osnove
  • 2 veliki ali 4 manjše cele ribe, očiščene in oluskane
  • peščica svežega kopra
  • 2 žlici popraženih pinjol
  • 250 g češnjevih paradižnikov
  • 1 žlica rozin
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 koromača
  • 1 velika čebula
  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 2 limoni (1 za lupino in sok, 1 narezana na krhlje)
  • 200 g kuskusa
  • ščepec žafranovih nitk
  • 2,5 dl piščančje ali zelenjavne jušne osnove
  • 2 veliki ali 4 manjše cele ribe, očiščene in oluskane
  • peščica svežega kopra
  • 2 žlici popraženih pinjol
  • 250 g češnjevih paradižnikov
  • 1 žlica rozin
  • sol
  • poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Koromač in čebulo razpolovimo, narežemo na tanke rezine in položimo v velik pekač. Pokapamo z 2 žlicama oljčnega olja in 1 žlico limonovega soka ter solimo in popramo. Pečemo 20 minut, da se zelenjava skoraj zmehča in začne karamelizirati. Medtem kuskus stresemo v srednje veliko skledo. Zmešamo žafran in vročo jušno osnovo, prelijemo po kuskusu in pokrijemo s folijo.

2

Ribe znotraj in zunaj operemo pod hladno vodo in jih osušimo s papirnatimi brisačami. Po obeh straneh jih globoko zarežemo in začinimo s soljo in ščepom limonove lupinice. Kuskus namakamo 10 minut, nato ga razrahljamo z vilicami, dodamo 2 žlici limonovega soka, preostalo lupinico, drobno nasekljan koper in 1 žlico pinjol. Solimo in popramo po okusu. S kuskusom nadevamo ribe. Če ga kaj ostane, ga prihranimo za pozneje, da ga bomo ponudili k ribam.

3

Paradižnike razpolovimo in jih skupaj z rozinami primešamo zelenjavi v pekaču. Na vrh položimo ribe in pečemo približno 30 minut, odvisno od velikosti rib. Rahlo potegnemo za hrbtno ribjo plavut – če jo odstranimo brez težav, je riba pečena.

4

Ribe posujemo s preostalimi pinjolami in jih postrežemo naravnost iz pekača. Zraven ponudimo krhlje limone, da lahko ribe pokapamo z limonovim sokom. Postrežemo z morebitnim preostalim kuskusom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.