
Kaj boste skuhali danes?
Zelo pijana kupa
Zelo pijana kupa

Sestavine
- 250 g suhih sliv brez koščic
- 110 g svetlo rjavega sladkorja
- 1 strok vanilje
- 2,3 dl armagnaca
- 500 g piškotov amarettov (mehkih ali trdih)
- 2,3 dl mandljevega likerja (amaretta)
- 6 dl sladke smetane
- 2,3 dl sladke marsale (ali drugega desertnega vina)
- 1 žlička vaniljeve arome

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 250 g suhih sliv brez koščic
- 110 g svetlo rjavega sladkorja
- 1 strok vanilje
- 2,3 dl armagnaca
- 500 g piškotov amarettov (mehkih ali trdih)
- 2,3 dl mandljevega likerja (amaretta)
- 6 dl sladke smetane
- 2,3 dl sladke marsale (ali drugega desertnega vina)
- 1 žlička vaniljeve arome
Postopek
En dan pred pripravo sladice damo suhe slive v skledo. V kozico damo sladkor, vaniljev strok in 2,3 dl vode. Kuhamo, dokler se sladkor ne raztopi, nato z mešanico prelijemo slive. Ko se vse skupaj ohladi, dodamo armagnac. Skledo pokrijemo in jo postavimo v hladilnik; najbolje, da se slive namakajo vsaj 24 ur.
Ko se lotimo priprave, položimo večino piškotov na dno globoke sklede. Prihranimo za pest zdrobljenih piškotov, ki jih bomo potresli po vrhu. Piškote pokapamo z mandljevim likerjem. Počakamo, da jih povsem prepoji. Od časa do časa skledo potresemo, da se tekočina enakomerno porazdeli.
Na piškotno plast enakomerno porazdelimo namočene slive. Sladko smetano narahlo stepemo skupaj z marsalo in vaniljevo aromo ter z njo obložimo plast sliv. Na vrh potresemo zdrobljene piškote.
Kupo pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo in jo shranimo v hladilniku do takrat, ko postrežemo. Razdelimo jo z veliko žlico.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pečenka iz pokritega žara
Baklava s korenčkom, koprom in feto
Torta z belo čokolado in malinami
Peresniki s piščancem, olivno pasto in stročjim fižolom
Krepka in aromatična pašta, ki jo povzdignejo olivna pasta tapenada, slani sardoni in čili.