
Kaj boste skuhali danes?
Cheesecake z mandljevimi piškoti in rozinami
Če ga bodo jedli otroci, lahko mandljev liker nadomestite s pomarančnim sokom. V vsakem primeru bo odličen!
Cheesecake z mandljevimi piškoti in rozinami
Če ga bodo jedli otroci, lahko mandljev liker nadomestite s pomarančnim sokom. V vsakem primeru bo odličen!

Sestavine
- 100 g rozin
- 3 žlice mandljevega likerja (npr. disaronno)
- 50 g masla
- 6 maslenih piškotov
- 8 zdrobljenih mandljevih piškotov (amarettov)
- 600 g kremnega sira
- 3 jajca
- 170 g kisle smetane
- 3 žlice moke
- 1 žlička vaniljeve arome
- 170 g rjavega sladkorja
- maslo za model
- sladkor v prahu in zdrobljeni mandljevi piškoti (amaretti) za posip

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 100 g rozin
- 3 žlice mandljevega likerja (npr. disaronno)
- 50 g masla
- 6 maslenih piškotov
- 8 zdrobljenih mandljevih piškotov (amarettov)
- 600 g kremnega sira
- 3 jajca
- 170 g kisle smetane
- 3 žlice moke
- 1 žlička vaniljeve arome
- 170 g rjavega sladkorja
- maslo za model
- sladkor v prahu in zdrobljeni mandljevi piškoti (amaretti) za posip
Postopek
V skledo stresemo rozine, jih prelijemo z likerjem in pustimo namakati eno uro. Pečico segrejemo na 180 °C in z maslom premažemo okrogel model premera 24 cm. Obe vrsti piškotov zdrobimo in jih zmešamo s stopljenim maslom. Vse skupaj stresemo v model in z rokami utrdimo. Pečemo 5 minut, nato pa vzamemo iz pečice in ohladimo.
Medtem kremni sir z električnim mešalnikom stepemo z jajci, kislo smetano, moko, aromo in sladkorjem, da dobimo gladko kremo. Primešamo rozine z likerjem in maso vlijemo na piškotno dno v modelu. Pečemo 30 minut, da se nadev utrdi, vendar je v notranjosti še vedno malo majav. Ohladi naj se v modelu. Na tej stopnji lahko torto spravimo v hladilnik za največ dva dni.
Pred postrežbo modelu odstranimo obod, torto posujemo s sladkorjem v prahu in zdrobljenimi mandljevimi piškoti. Če želimo, lahko k torti postrežemo še kozarček mandljevega likerja.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
»Rižota« iz ostrigarjev z rdečo čebulo in hrustljavim krompirjem
Ostrigarji, jurčki, šitake, enoki ... prava gobja poslastica
Marelični zavitek z nektarinami
Nadevane sardele po sicilijansko
Sardele so lahko prava poslastica – tele zvite sicilijanske lepotice pa so naravnost božanske!