
Cheesecake z mandljevimi piškoti in rozinami
Če ga bodo jedli otroci, lahko mandljev liker nadomestite s pomarančnim sokom. V vsakem primeru bo odličen!
Cheesecake z mandljevimi piškoti in rozinami
Če ga bodo jedli otroci, lahko mandljev liker nadomestite s pomarančnim sokom. V vsakem primeru bo odličen!

Sestavine
- 100 g rozin
- 3 žlice mandljevega likerja (npr. disaronno)
- 50 g masla
- 6 maslenih piškotov
- 8 zdrobljenih mandljevih piškotov (amarettov)
- 600 g kremnega sira
- 3 jajca
- 170 g kisle smetane
- 3 žlice moke
- 1 žlička vaniljeve arome
- 170 g rjavega sladkorja
- maslo za model
- sladkor v prahu in zdrobljeni mandljevi piškoti (amaretti) za posip

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 100 g rozin
- 3 žlice mandljevega likerja (npr. disaronno)
- 50 g masla
- 6 maslenih piškotov
- 8 zdrobljenih mandljevih piškotov (amarettov)
- 600 g kremnega sira
- 3 jajca
- 170 g kisle smetane
- 3 žlice moke
- 1 žlička vaniljeve arome
- 170 g rjavega sladkorja
- maslo za model
- sladkor v prahu in zdrobljeni mandljevi piškoti (amaretti) za posip
Postopek
V skledo stresemo rozine, jih prelijemo z likerjem in pustimo namakati eno uro. Pečico segrejemo na 180 °C in z maslom premažemo okrogel model premera 24 cm. Obe vrsti piškotov zdrobimo in jih zmešamo s stopljenim maslom. Vse skupaj stresemo v model in z rokami utrdimo. Pečemo 5 minut, nato pa vzamemo iz pečice in ohladimo.
Medtem kremni sir z električnim mešalnikom stepemo z jajci, kislo smetano, moko, aromo in sladkorjem, da dobimo gladko kremo. Primešamo rozine z likerjem in maso vlijemo na piškotno dno v modelu. Pečemo 30 minut, da se nadev utrdi, vendar je v notranjosti še vedno malo majav. Ohladi naj se v modelu. Na tej stopnji lahko torto spravimo v hladilnik za največ dva dni.
Pred postrežbo modelu odstranimo obod, torto posujemo s sladkorjem v prahu in zdrobljenimi mandljevimi piškoti. Če želimo, lahko k torti postrežemo še kozarček mandljevega likerja.