© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ohrovtova juha s kruhovimi kockami

Ohrovt je odličen za zelenjavno juho.

Ohrovtova juha s kruhovimi kockami

Ohrovt je odličen za zelenjavno juho.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
ohrovtova juha s kruhovimi kockami

Sestavine

  • 1 manjša glava ohrovta
  • 60 g masla
  • 1,5 l goveje juhe
  • sol
  • poper
  • 6 tankih rezin črnega kruha
  • 1 žlička stopljenega masla
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 manjša glava ohrovta
  • 60 g masla
  • 1,5 l goveje juhe
  • sol
  • poper
  • 6 tankih rezin črnega kruha
  • 1 žlička stopljenega masla

Postopek

1

Ohrovtu odstranimo zunanje liste, ga razpolovimo, odstranimo kocen in ga narežemo na tanke trakove. V loncu zavremo vodo in v njej eno minuto blanširamo ohrovtove trakove. Vodo nato odlijemo, nekaj trakov ohrovta pa odvzamemo in jih prihranimo na toplem za okras.

2

Preostalemu ohrovtu dodamo maslo in ga zalijemo z govejo juho. Po okusu začinimo s soljo, pokrijemo in pol ure na nizkem ognju kuhljamo. Nato juho s paličnim mešalnikom spasiramo in po okusu še začinimo s soljo in poprom.

3

Pripravimo še kruhove kocke tako, da v ponvi segrejemo maslo in na njem popečemo kruh, narezan na kocke. Popečene kocke odlagamo na kuhinjsko brisačko, da popije odvečno maščobo.

4

Ohrovtovo juho postrežemo s kruhovimi kockami in prihranjenimi trakovi ohrovta.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.