Kaj boste skuhali danes?
Ohrovtova juha s kruhovimi kockami
Ohrovt je odličen za zelenjavno juho.
Ohrovtova juha s kruhovimi kockami
Ohrovt je odličen za zelenjavno juho.
Sestavine
- 1 manjša glava ohrovta
- 60 g masla
- 1,5 l goveje juhe
- sol
- poper
- 6 tankih rezin črnega kruha
- 1 žlička stopljenega masla
Stari recepti: kako pravilno kisati zelje in repo
Zagotovo se boste strinjali, da trgovinske police ponujajo veliko izbiro vloženega zelja in repe, a kljub temu sta najboljša domača.
Nepozabna klasika med enolončnicami
Istrska enolončnica bobiči je eden tistih drobnih zakladov, zaradi katerih smo Slovenci lahko upravičeno ponosni na svojo kulinarično tradicijo.
Tomaž Kavčič o intimnosti svojega dela
Pionir slovenske kulinarike počasne hrane, chef Tomaž Kavčič, ki ustvarja v Dvorcu Zemono, razmišlja tudi o etiki v gostinstvu.
Sestavine
- 1 manjša glava ohrovta
- 60 g masla
- 1,5 l goveje juhe
- sol
- poper
- 6 tankih rezin črnega kruha
- 1 žlička stopljenega masla
Postopek
Ohrovtu odstranimo zunanje liste, ga razpolovimo, odstranimo kocen in ga narežemo na tanke trakove. V loncu zavremo vodo in v njej eno minuto blanširamo ohrovtove trakove. Vodo nato odlijemo, nekaj trakov ohrovta pa odvzamemo in jih prihranimo na toplem za okras.
Preostalemu ohrovtu dodamo maslo in ga zalijemo z govejo juho. Po okusu začinimo s soljo, pokrijemo in pol ure na nizkem ognju kuhljamo. Nato juho s paličnim mešalnikom spasiramo in po okusu še začinimo s soljo in poprom.
Pripravimo še kruhove kocke tako, da v ponvi segrejemo maslo in na njem popečemo kruh, narezan na kocke. Popečene kocke odlagamo na kuhinjsko brisačko, da popije odvečno maščobo.
Ohrovtovo juho postrežemo s kruhovimi kockami in prihranjenimi trakovi ohrovta.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Čokoladno-pomarančni rjavčki
Sočne čokoladne kocke s pomarančno aromo - obožujemo jih!
Piščančje prsi z rizlingovo omako in stebelno zeleno
Rizlingova omaka je delikatesna vinska omaka, ki izboljša okus piščančjih prsi.
Rižev kolač, odišavljen s pomarančo
Čičerkina juha
Juha, polna stročnic, zelenjave in začimb je odlična in zdrava večerja. Če ostane, bo pa naslednji dan še malica v službi.