
Ohrovtova juha s kruhovimi kockami
Ohrovt je odličen za zelenjavno juho.
Ohrovtova juha s kruhovimi kockami
Ohrovt je odličen za zelenjavno juho.

Sestavine
- 1 manjša glava ohrovta
- 60 g masla
- 1,5 l goveje juhe
- sol
- poper
- 6 tankih rezin črnega kruha
- 1 žlička stopljenega masla

Odslej ne bomo rabutali le fig, ampak tudi listje
Rabutali? To pa že ne. Prej sposodili (za nedoločen čas). Vonju fig se enostavno ne moremo upreti … S temi recepti pa bomo v poletni aromi uživali še dlje.

Okus, ki ga ne pozabiš: ‘nduja, najmočnejša začimba v obliki klobase
Lahko jo vzljubiš, a težko izgovoriš: 'nduja si je izborila svoje mesto poleg pršuta, pikantne salame in sopressate kot ena najboljših italijanskih mesnin.

Idealen brunch za dneve brez mesa
Včasih si zjutraj preprosto zaželimo nekaj bolj lahkotnega, zelenega in brezmesnega – a obenem polnega okusov in energije.
Sestavine
- 1 manjša glava ohrovta
- 60 g masla
- 1,5 l goveje juhe
- sol
- poper
- 6 tankih rezin črnega kruha
- 1 žlička stopljenega masla
Postopek
Ohrovtu odstranimo zunanje liste, ga razpolovimo, odstranimo kocen in ga narežemo na tanke trakove. V loncu zavremo vodo in v njej eno minuto blanširamo ohrovtove trakove. Vodo nato odlijemo, nekaj trakov ohrovta pa odvzamemo in jih prihranimo na toplem za okras.
Preostalemu ohrovtu dodamo maslo in ga zalijemo z govejo juho. Po okusu začinimo s soljo, pokrijemo in pol ure na nizkem ognju kuhljamo. Nato juho s paličnim mešalnikom spasiramo in po okusu še začinimo s soljo in poprom.
Pripravimo še kruhove kocke tako, da v ponvi segrejemo maslo in na njem popečemo kruh, narezan na kocke. Popečene kocke odlagamo na kuhinjsko brisačko, da popije odvečno maščobo.
Ohrovtovo juho postrežemo s kruhovimi kockami in prihranjenimi trakovi ohrovta.