© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Zelje z govedino

Zelje z govedino

Čas priprave 1 h 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Zelje-z-govedino_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 3 žlice olja
  • 2 čebuli
  • 1 korenček
  • 1 košček gomolja zelene
  • 500 g govedine iz plečeta
  • 1 majhna glava zelja (pribl. 700 g)
  • 400 g paradižnika iz pločevinke (pelati)
  • 1 žlička paradižnikove mezge (po želji)
  • sol
  • poper v zrnu
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 3 žlice olja
  • 2 čebuli
  • 1 korenček
  • 1 košček gomolja zelene
  • 500 g govedine iz plečeta
  • 1 majhna glava zelja (pribl. 700 g)
  • 400 g paradižnika iz pločevinke (pelati)
  • 1 žlička paradižnikove mezge (po želji)
  • sol
  • poper v zrnu

Postopek

1

Čebulo, korenček in zeleno olupimo in nasekljamo. Meso narežemo na kocke. Zeljno glavo narežemo na četrtine, odstranimo kocen in liste narežemo na krpice.

2

V kozici segrejemo olje, dodamo čebulo in jo nežno pražimo 5 do 7 minut, dodamo meso, solimo in pražimo 15 do 20 minut. Pogosto premešamo. Nato v ponev dodamo korenček in zeleno, še malo popražimo ter priložimo nasekljane pelate in narezano zelje. Zaradi lepše barve lahko dodamo še žličko paradižnikove mezge.

3

Vlijemo še 3 dl vode, premešamo, zavremo, solimo, dodamo poprova zrna, pokrijemo in na srednji temperaturi ob občasnem mešanju dušimo 35 do 40 minut, da se zelje in meso skuhata. Jed postrežemo s kuhanim krompirjem ali pa kar z domačim kmečkim kruhom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.