
Kaj boste skuhali danes?
Zelje z govedino
Zelje z govedino

Sestavine
- 3 žlice olja
- 2 čebuli
- 1 korenček
- 1 košček gomolja zelene
- 500 g govedine iz plečeta
- 1 majhna glava zelja (pribl. 700 g)
- 400 g paradižnika iz pločevinke (pelati)
- 1 žlička paradižnikove mezge (po želji)
- sol
- poper v zrnu

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.

Topla ideja za kosilo: najboljši recepti za jesenske juhe
Ko dneve zapolni megla in listje zašumi pod nogami, je čas za slastne jesenske juhe, ki v naš vsakdan zanesejo mir in udobje.
Sestavine
- 3 žlice olja
- 2 čebuli
- 1 korenček
- 1 košček gomolja zelene
- 500 g govedine iz plečeta
- 1 majhna glava zelja (pribl. 700 g)
- 400 g paradižnika iz pločevinke (pelati)
- 1 žlička paradižnikove mezge (po želji)
- sol
- poper v zrnu
Postopek
Čebulo, korenček in zeleno olupimo in nasekljamo. Meso narežemo na kocke. Zeljno glavo narežemo na četrtine, odstranimo kocen in liste narežemo na krpice.
V kozici segrejemo olje, dodamo čebulo in jo nežno pražimo 5 do 7 minut, dodamo meso, solimo in pražimo 15 do 20 minut. Pogosto premešamo. Nato v ponev dodamo korenček in zeleno, še malo popražimo ter priložimo nasekljane pelate in narezano zelje. Zaradi lepše barve lahko dodamo še žličko paradižnikove mezge.
Vlijemo še 3 dl vode, premešamo, zavremo, solimo, dodamo poprova zrna, pokrijemo in na srednji temperaturi ob občasnem mešanju dušimo 35 do 40 minut, da se zelje in meso skuhata. Jed postrežemo s kuhanim krompirjem ali pa kar z domačim kmečkim kruhom.