
Zelje z govedino
Zelje z govedino

Sestavine
- 3 žlice olja
- 2 čebuli
- 1 korenček
- 1 košček gomolja zelene
- 500 g govedine iz plečeta
- 1 majhna glava zelja (pribl. 700 g)
- 400 g paradižnika iz pločevinke (pelati)
- 1 žlička paradižnikove mezge (po želji)
- sol
- poper v zrnu

Recept za vložene bučke, ki se mu ne boste mogli upreti
Sedaj, ko smo jih spekli, nadevali, skuhali, podušili, soparili in še kaj, je čas, da pripravimo še vložene bučke. Tokrat z vami delimo naš najljubši recept.

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.
Sestavine
- 3 žlice olja
- 2 čebuli
- 1 korenček
- 1 košček gomolja zelene
- 500 g govedine iz plečeta
- 1 majhna glava zelja (pribl. 700 g)
- 400 g paradižnika iz pločevinke (pelati)
- 1 žlička paradižnikove mezge (po želji)
- sol
- poper v zrnu
Postopek
Čebulo, korenček in zeleno olupimo in nasekljamo. Meso narežemo na kocke. Zeljno glavo narežemo na četrtine, odstranimo kocen in liste narežemo na krpice.
V kozici segrejemo olje, dodamo čebulo in jo nežno pražimo 5 do 7 minut, dodamo meso, solimo in pražimo 15 do 20 minut. Pogosto premešamo. Nato v ponev dodamo korenček in zeleno, še malo popražimo ter priložimo nasekljane pelate in narezano zelje. Zaradi lepše barve lahko dodamo še žličko paradižnikove mezge.
Vlijemo še 3 dl vode, premešamo, zavremo, solimo, dodamo poprova zrna, pokrijemo in na srednji temperaturi ob občasnem mešanju dušimo 35 do 40 minut, da se zelje in meso skuhata. Jed postrežemo s kuhanim krompirjem ali pa kar z domačim kmečkim kruhom.