
Zelje z govedino
Zelje z govedino

Sestavine
- 3 žlice olja
- 2 čebuli
- 1 korenček
- 1 košček gomolja zelene
- 500 g govedine iz plečeta
- 1 majhna glava zelja (pribl. 700 g)
- 400 g paradižnika iz pločevinke (pelati)
- 1 žlička paradižnikove mezge (po želji)
- sol
- poper v zrnu

Projekt za konec počitnic: sladka plaža
Zadnji dnevi pred šolo so vedno napolnjeni z energijo in pričakovanji. Odličen način, da zaposlite tako sebe kot svoje najmlajše je kuhanje in peka. Za vas smo pripravili zabaven kulinarični projekt, ki bo zaposlil celo družino.

Odslej ne bomo rabutali le fig, ampak tudi listje
Rabutali? To pa že ne. Prej sposodili (za nedoločen čas). Vonju fig se enostavno ne moremo upreti … S temi recepti pa bomo v poletni aromi uživali še dlje.

Okus, ki ga ne pozabiš: ‘nduja, najmočnejša začimba v obliki klobase
Lahko jo vzljubiš, a težko izgovoriš: 'nduja si je izborila svoje mesto poleg pršuta, pikantne salame in sopressate kot ena najboljših italijanskih mesnin.
Sestavine
- 3 žlice olja
- 2 čebuli
- 1 korenček
- 1 košček gomolja zelene
- 500 g govedine iz plečeta
- 1 majhna glava zelja (pribl. 700 g)
- 400 g paradižnika iz pločevinke (pelati)
- 1 žlička paradižnikove mezge (po želji)
- sol
- poper v zrnu
Postopek
Čebulo, korenček in zeleno olupimo in nasekljamo. Meso narežemo na kocke. Zeljno glavo narežemo na četrtine, odstranimo kocen in liste narežemo na krpice.
V kozici segrejemo olje, dodamo čebulo in jo nežno pražimo 5 do 7 minut, dodamo meso, solimo in pražimo 15 do 20 minut. Pogosto premešamo. Nato v ponev dodamo korenček in zeleno, še malo popražimo ter priložimo nasekljane pelate in narezano zelje. Zaradi lepše barve lahko dodamo še žličko paradižnikove mezge.
Vlijemo še 3 dl vode, premešamo, zavremo, solimo, dodamo poprova zrna, pokrijemo in na srednji temperaturi ob občasnem mešanju dušimo 35 do 40 minut, da se zelje in meso skuhata. Jed postrežemo s kuhanim krompirjem ali pa kar z domačim kmečkim kruhom.