Kaj boste skuhali danes?
Zelenjavni zavitek z ovsenimi in rženimi kosmiči
Kosmiči niso samo za v jogurt, temveč se jih da odlično uporabiti pri slanih jedeh.
Zelenjavni zavitek z ovsenimi in rženimi kosmiči
Kosmiči niso samo za v jogurt, temveč se jih da odlično uporabiti pri slanih jedeh.
Sestavine
testo
- 75 g gladke pšenične ali pirine moke
- 50 g polnovredne pšenične ali pirine moke
- 1 žlička olja
- ¼ žličke soli
- mleko za premaz
- 1 žlica sezama
nadev
- 300 g krompirja
- 200 g brokolija
- 50 g ovsenih kosmičev
- 50 g rženih kosmičev
- 100 g pora
- 2 jajci
- 100 g naribanega sira
- sol
- poper
- muškatni orešek
Praznične jedi kljub celiakiji: slovenska voditeljica delila svoje recepte
Klavdija Winder Pantner, ki jo gledalci poznajo kot Veseljakovo voditeljico, sicer pa prepeva tudi v skupini Katrca, se v zasebnem življenju vsak dan sooča s celiakijo.
Recepti chefa Jerneja Fonde: Postanite zvezda praznične večerje
Iščete ideje za božično ali novoletno večerjo? Jernej Fonda iz Hiša Lisjak razkriva recepte, s katerimi boste navdušili goste.
Se vam je praznična sladica ponesrečila? Rešite jo v 10 minutah
Z dobrimi nameni smo se lotili priprave praznične sladice, a se žal ni posrečila. Brez skrbi, vsakemu se lahko zgodi – to je rešitev.
Sestavine
testo
- 75 g gladke pšenične ali pirine moke
- 50 g polnovredne pšenične ali pirine moke
- 1 žlička olja
- ¼ žličke soli
- mleko za premaz
- 1 žlica sezama
nadev
- 300 g krompirja
- 200 g brokolija
- 50 g ovsenih kosmičev
- 50 g rženih kosmičev
- 100 g pora
- 2 jajci
- 100 g naribanega sira
- sol
- poper
- muškatni orešek
Postopek
Iz navedenih sestavin pripravimo testo za zavitek; pustimo ga počivati približno 20 minut.
Krompir olupimo, narežemo na kocke in jih v slani vodi skuhamo toliko, da je še čvrst. Cvetke brokolija dodamo h krompirju nekoliko pozneje in prav tako skuhamo, da so če čvrste. Zelenjavo poberemo iz prevretka in z njim prelijemo obe vrsti kosmičev. Pustimo nabrekati 20 do 30 minut; kosmiče dobro ožmemo in jih pomešamo z zelenjavo; vse skupaj nekoliko ohladimo.
Zmesi zelenjave in kosmičev dodamo narezan in rahlo popečen por, stepena jajca in nariban sir. Sestavine premešamo, po okusu začinimo in razporedimo po testu, ki smo ga najprej razvaljali, potem pa zelo tanko razvlekli.
Nadevano testo zvijemo v zavitek, premažemo z mlekom, potresemo s sezamom in pečemo v pečici pri 180 °C približno 25 minut. K zavitku lahko ponudimo poljubno hladno omako.
Priljubljeni recepti
Pečena martinova gos s kostanjem in jabolki
Prava jesenska martinova pojedina
Čokoladna rulada s kostanjevo kremo in češnjami
Čudovita čokoladna rulada je polna bogatih in aromatičnih okusov