Kaj boste skuhali danes?
Priloga iz paprike in suhega paradižnika
Iščete nove ideje za priloge, ki bi jih postregli k dobrotam z žara?
Priloga iz paprike in suhega paradižnika
Iščete nove ideje za priloge, ki bi jih postregli k dobrotam z žara?
Sestavine
- 3 rdeče paprike
- 85 g na soncu posušenih paradižnikov
- 1 strok česna
- 1⁄2–1 rdeč čili
- pest lističev bazilike
- pest lističev koriandra
- 6 žlic oljčnega olja
- 2 žlici rdečega vinskega kisa
- sol
Stari recepti: kako pravilno kisati zelje in repo
Zagotovo se boste strinjali, da trgovinske police ponujajo veliko izbiro vloženega zelja in repe, a kljub temu sta najboljša domača.
Tomaž Kavčič o intimnosti svojega dela
Pionir slovenske kulinarike počasne hrane, chef Tomaž Kavčič, ki ustvarja v Dvorcu Zemono, razmišlja tudi o etiki v gostinstvu.
Bliža se martinovo: pripravite najboljše mlince
Kaj na krožnikih ne sme manjkati na martinovo? Mlinci, zabeljeni s sokom, ki se je nabral pri peki račke ali goske. Letos jih pripravite sami, tako bodo res najboljši.
Sestavine
- 3 rdeče paprike
- 85 g na soncu posušenih paradižnikov
- 1 strok česna
- 1⁄2–1 rdeč čili
- pest lističev bazilike
- pest lističev koriandra
- 6 žlic oljčnega olja
- 2 žlici rdečega vinskega kisa
- sol
Postopek
Paprike narežemo na četrtine, jih očistimo semen in s kožno stranjo navzdol položimo na rebrasto ponev. Pečemo jih toliko časa, da kožice počrnijo, nato jih damo v skledo, pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo in počakamo, da se toliko ohladijo, da jih lahko primemo z rokami. Odstranimo kožice in papriko grobo narežemo.
Paradižnike grobo narežemo, česen nasekljamo. Čiliju odstranimo semena in ga sesekljamo. Vse sestavine damo v multipraktik, solimo in zmeljemo, da je vse drobno sesekljano, nočemo pa do- biti pireja. Preložimo v skledo in shrani- mo v hladilnik (kjer se obdrži do 3 dni). Preden postrežemo, pustimo, da se ogreje na sobno temperaturo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Tunin namaz s kaprami
Tunin namaz diši po morju. Pričarajte si obučtek ležernega poletnega poznega zajtrka na dopustu v vseh letnih časih.
Spomladanska mineštra
Špageti s sardinami
Hitra pašta za vsak dan – sestavine imate zagotovo že na zalogi.