
Kaj boste skuhali danes?
Priloga iz paprike in suhega paradižnika
Iščete nove ideje za priloge, ki bi jih postregli k dobrotam z žara?
Priloga iz paprike in suhega paradižnika
Iščete nove ideje za priloge, ki bi jih postregli k dobrotam z žara?

Sestavine
- 3 rdeče paprike
- 85 g na soncu posušenih paradižnikov
- 1 strok česna
- 1⁄2–1 rdeč čili
- pest lističev bazilike
- pest lističev koriandra
- 6 žlic oljčnega olja
- 2 žlici rdečega vinskega kisa
- sol

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
- 3 rdeče paprike
- 85 g na soncu posušenih paradižnikov
- 1 strok česna
- 1⁄2–1 rdeč čili
- pest lističev bazilike
- pest lističev koriandra
- 6 žlic oljčnega olja
- 2 žlici rdečega vinskega kisa
- sol
Postopek
Paprike narežemo na četrtine, jih očistimo semen in s kožno stranjo navzdol položimo na rebrasto ponev. Pečemo jih toliko časa, da kožice počrnijo, nato jih damo v skledo, pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo in počakamo, da se toliko ohladijo, da jih lahko primemo z rokami. Odstranimo kožice in papriko grobo narežemo.
Paradižnike grobo narežemo, česen nasekljamo. Čiliju odstranimo semena in ga sesekljamo. Vse sestavine damo v multipraktik, solimo in zmeljemo, da je vse drobno sesekljano, nočemo pa do- biti pireja. Preložimo v skledo in shrani- mo v hladilnik (kjer se obdrži do 3 dni). Preden postrežemo, pustimo, da se ogreje na sobno temperaturo.