© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Priloga iz paprike in suhega paradižnika

Iščete nove ideje za priloge, ki bi jih postregli k dobrotam z žara?

Priloga iz paprike in suhega paradižnika

Iščete nove ideje za priloge, ki bi jih postregli k dobrotam z žara?

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 10–12 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Koromačeva solata z limono in meto

Sestavine

  • 3 rdeče paprike
  • 85 g na soncu posušenih paradižnikov
  • 1 strok česna
  • 1⁄2–1 rdeč čili
  • pest lističev bazilike
  • pest lističev koriandra
  • 6 žlic oljčnega olja
  • 2 žlici rdečega vinskega kisa
  • sol
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 3 rdeče paprike
  • 85 g na soncu posušenih paradižnikov
  • 1 strok česna
  • 1⁄2–1 rdeč čili
  • pest lističev bazilike
  • pest lističev koriandra
  • 6 žlic oljčnega olja
  • 2 žlici rdečega vinskega kisa
  • sol

Postopek

1

Paprike narežemo na četrtine, jih očistimo semen in s kožno stranjo navzdol položimo na rebrasto ponev. Pečemo jih toliko časa, da kožice počrnijo, nato jih damo v skledo, pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo in počakamo, da se toliko ohladijo, da jih lahko primemo z rokami. Odstranimo kožice in papriko grobo narežemo.

2

Paradižnike grobo narežemo, česen nasekljamo. Čiliju odstranimo semena in ga sesekljamo. Vse sestavine damo v multipraktik, solimo in zmeljemo, da je vse drobno sesekljano, nočemo pa do- biti pireja. Preložimo v skledo in shrani- mo v hladilnik (kjer se obdrži do 3 dni). Preden postrežemo, pustimo, da se ogreje na sobno temperaturo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.