
Kaj boste skuhali danes?
Priloga iz paprike in suhega paradižnika
Iščete nove ideje za priloge, ki bi jih postregli k dobrotam z žara?
Priloga iz paprike in suhega paradižnika
Iščete nove ideje za priloge, ki bi jih postregli k dobrotam z žara?

Sestavine
- 3 rdeče paprike
- 85 g na soncu posušenih paradižnikov
- 1 strok česna
- 1⁄2–1 rdeč čili
- pest lističev bazilike
- pest lističev koriandra
- 6 žlic oljčnega olja
- 2 žlici rdečega vinskega kisa
- sol

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 3 rdeče paprike
- 85 g na soncu posušenih paradižnikov
- 1 strok česna
- 1⁄2–1 rdeč čili
- pest lističev bazilike
- pest lističev koriandra
- 6 žlic oljčnega olja
- 2 žlici rdečega vinskega kisa
- sol
Postopek
Paprike narežemo na četrtine, jih očistimo semen in s kožno stranjo navzdol položimo na rebrasto ponev. Pečemo jih toliko časa, da kožice počrnijo, nato jih damo v skledo, pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo in počakamo, da se toliko ohladijo, da jih lahko primemo z rokami. Odstranimo kožice in papriko grobo narežemo.
Paradižnike grobo narežemo, česen nasekljamo. Čiliju odstranimo semena in ga sesekljamo. Vse sestavine damo v multipraktik, solimo in zmeljemo, da je vse drobno sesekljano, nočemo pa do- biti pireja. Preložimo v skledo in shrani- mo v hladilnik (kjer se obdrži do 3 dni). Preden postrežemo, pustimo, da se ogreje na sobno temperaturo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Jabolčna pita s sneženimi kapicami
Palačinke z nadevom iz višenj in kremnega sira
Palačinke so večna klasika, pri izbiri nadeva pa si lahko privoščimo malce ustvarjalnosti