© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Lazanja z bučkami

Lazanja brez mesa, ki se je ne boste naveličali.

Lazanja z bučkami

Lazanja brez mesa, ki se je ne boste naveličali.

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Creamy Courgette lasagne

Sestavine

  • 9 listov testenin za lazanjo
  • 1 čebula
  • 700 g bučk
  • 2 stroka česna
  • 250 g albuminske skute (rikote)
  • 50 g naribanega poltrdega sira
  • 350 g paradižnikove omake za testenine
  • 1 žlica sončničnega ali oljčnega olja
  • sol
  • poper
  • oljčno olje za pokapanje

Sestavine

  • 9 listov testenin za lazanjo
  • 1 čebula
  • 700 g bučk
  • 2 stroka česna
  • 250 g albuminske skute (rikote)
  • 50 g naribanega poltrdega sira
  • 350 g paradižnikove omake za testenine
  • 1 žlica sončničnega ali oljčnega olja
  • sol
  • poper
  • oljčno olje za pokapanje

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. V vreli vodi približno 5 minut kuhamo testenine za lazanjo, da se zmehčajo. Splaknemo jih pod hladno vodo in jih pokapamo z oljem, da se ne sprimejo.

2

Čebulo olupimo in dobro sesekljamo. Bučke grobo nastrgamo, česen olupimo in stremo. V ponvi segrejemo olje in na njem 3 minute pražimo čebulo. Dodamo bučke in česen ter pražimo, dokler se bučke ne zmehčajo. Vmešamo dve tretjini skute in dve tretjini sira ter začinimo s soljo in poprom. Paradižnikovo omako segrejemo.

3

V večjem pekaču po plasteh sestavimo lazanjo. Začnemo s polovico mešanice z bučkami, pokrijemo s testeninami in premažemo s paradižnikovo omako. Postopek ponovimo, po vrhu pa potresemo preostanek skute, ki jo razdrobimo med prsti, in sira. Na zgornjem rešetu pečice pečemo približno 10 minut, da se testenine zmehčajo in sir lepo zapeče.

Nasvet

Paradižnikovo omako lahko kupimo ali pa jo pripravimo tako, da na oljčnem olju popražimo 2 sesekljana stroka česna, dodamo 350 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke (pelatov), ščepec soli in sladkorja ter začinimo z origanom. Omako na srednje močnem ognju kuhamo 15 minut.

Priljubljeni recepti

Pikanten piščanec s pomarančami in granatnim jabolkom

Pomaranča in granatno jabolko naredita piščanca še bolj svežega in okusnejšega!

1 h
Enostavno

Mehiška solata s fižolom

Nasitna in pikantna

20 min
Enostavno

Ramstek s čebulno prilogo na čabati

Najboljši sendvič z žara

1 h 35 min
Enostavno

Ocvrte kozice po cajunsko

Hrustljave kozice začinjene po cajunsko, da vas bo njihov okus premamil in navdušil. Čar tega recepta je tudi domača cajunska začimbna mešanica.

30 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.