Kaj boste skuhali danes?
Lazanja z bučkami
Lazanja brez mesa, ki se je ne boste naveličali.
Lazanja z bučkami
Lazanja brez mesa, ki se je ne boste naveličali.
Sestavine
- 9 listov testenin za lazanjo
- 1 čebula
- 700 g bučk
- 2 stroka česna
- 250 g albuminske skute (rikote)
- 50 g naribanega poltrdega sira
- 350 g paradižnikove omake za testenine
- 1 žlica sončničnega ali oljčnega olja
- sol
- poper
- oljčno olje za pokapanje
Preprosta kosila za ljubitelje azijskih okusov
Kadar si zaželimo nečesa novega, svežega, dišečega, pobrskamo za recepti, ki jih navdihujejo tajska, indijska, kitajska, vietnamska in korejska kulinarika.
Kaj vse lahko naredite iz kutin: domače ideje, ki dišijo po jeseni
Pri nas je kutina prej za okras kot sadež za uživanje, čeprav kutine odlikuje ogromno koristnih lastnosti, ki blagodejno vplivajo na naše zdravje.
Tako pravilno spečete pečenice
Pečenice so nepogrešljive jeseni in pozimi. Najbolje je, če dobite domače in preverjeno dobre, pozorni pa bodite pri peki.
Sestavine
- 9 listov testenin za lazanjo
- 1 čebula
- 700 g bučk
- 2 stroka česna
- 250 g albuminske skute (rikote)
- 50 g naribanega poltrdega sira
- 350 g paradižnikove omake za testenine
- 1 žlica sončničnega ali oljčnega olja
- sol
- poper
- oljčno olje za pokapanje
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. V vreli vodi približno 5 minut kuhamo testenine za lazanjo, da se zmehčajo. Splaknemo jih pod hladno vodo in jih pokapamo z oljem, da se ne sprimejo.
Čebulo olupimo in dobro sesekljamo. Bučke grobo nastrgamo, česen olupimo in stremo. V ponvi segrejemo olje in na njem 3 minute pražimo čebulo. Dodamo bučke in česen ter pražimo, dokler se bučke ne zmehčajo. Vmešamo dve tretjini skute in dve tretjini sira ter začinimo s soljo in poprom. Paradižnikovo omako segrejemo.
V večjem pekaču po plasteh sestavimo lazanjo. Začnemo s polovico mešanice z bučkami, pokrijemo s testeninami in premažemo s paradižnikovo omako. Postopek ponovimo, po vrhu pa potresemo preostanek skute, ki jo razdrobimo med prsti, in sira. Na zgornjem rešetu pečice pečemo približno 10 minut, da se testenine zmehčajo in sir lepo zapeče.
Nasvet
Paradižnikovo omako lahko kupimo ali pa jo pripravimo tako, da na oljčnem olju popražimo 2 sesekljana stroka česna, dodamo 350 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke (pelatov), ščepec soli in sladkorja ter začinimo z origanom. Omako na srednje močnem ognju kuhamo 15 minut.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Bezgovi cvetovi v češnjevi omaki
Cheesecake s češnjevimi vrtinci
Ko je češenj v izobilju, jih vključimo še v cheesecake