Kaj boste skuhali danes?
Lazanja z bučkami
Lazanja brez mesa, ki se je ne boste naveličali.
Lazanja z bučkami
Lazanja brez mesa, ki se je ne boste naveličali.
Sestavine
- 9 listov testenin za lazanjo
- 1 čebula
- 700 g bučk
- 2 stroka česna
- 250 g albuminske skute (rikote)
- 50 g naribanega poltrdega sira
- 350 g paradižnikove omake za testenine
- 1 žlica sončničnega ali oljčnega olja
- sol
- poper
- oljčno olje za pokapanje
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 9 listov testenin za lazanjo
- 1 čebula
- 700 g bučk
- 2 stroka česna
- 250 g albuminske skute (rikote)
- 50 g naribanega poltrdega sira
- 350 g paradižnikove omake za testenine
- 1 žlica sončničnega ali oljčnega olja
- sol
- poper
- oljčno olje za pokapanje
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. V vreli vodi približno 5 minut kuhamo testenine za lazanjo, da se zmehčajo. Splaknemo jih pod hladno vodo in jih pokapamo z oljem, da se ne sprimejo.
Čebulo olupimo in dobro sesekljamo. Bučke grobo nastrgamo, česen olupimo in stremo. V ponvi segrejemo olje in na njem 3 minute pražimo čebulo. Dodamo bučke in česen ter pražimo, dokler se bučke ne zmehčajo. Vmešamo dve tretjini skute in dve tretjini sira ter začinimo s soljo in poprom. Paradižnikovo omako segrejemo.
V večjem pekaču po plasteh sestavimo lazanjo. Začnemo s polovico mešanice z bučkami, pokrijemo s testeninami in premažemo s paradižnikovo omako. Postopek ponovimo, po vrhu pa potresemo preostanek skute, ki jo razdrobimo med prsti, in sira. Na zgornjem rešetu pečice pečemo približno 10 minut, da se testenine zmehčajo in sir lepo zapeče.
Nasvet
Paradižnikovo omako lahko kupimo ali pa jo pripravimo tako, da na oljčnem olju popražimo 2 sesekljana stroka česna, dodamo 350 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke (pelatov), ščepec soli in sladkorja ter začinimo z origanom. Omako na srednje močnem ognju kuhamo 15 minut.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Krepka juha s stročnicami in žiti
Limonov polentni kolač
Preprosto pecivo iz polente, mandljev in limon - zraven se priležeta kremast maskarpone in črna kava.
Karamelasti cimetovi polžki z jabolki
Bogata variacija jesenske priljubljene klasike med sladicami.