
Kaj boste skuhali danes?
Lazanja z bučkami
Lazanja brez mesa, ki se je ne boste naveličali.
Lazanja z bučkami
Lazanja brez mesa, ki se je ne boste naveličali.

Sestavine
- 9 listov testenin za lazanjo
- 1 čebula
- 700 g bučk
- 2 stroka česna
- 250 g albuminske skute (rikote)
- 50 g naribanega poltrdega sira
- 350 g paradižnikove omake za testenine
- 1 žlica sončničnega ali oljčnega olja
- sol
- poper
- oljčno olje za pokapanje

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 9 listov testenin za lazanjo
- 1 čebula
- 700 g bučk
- 2 stroka česna
- 250 g albuminske skute (rikote)
- 50 g naribanega poltrdega sira
- 350 g paradižnikove omake za testenine
- 1 žlica sončničnega ali oljčnega olja
- sol
- poper
- oljčno olje za pokapanje
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. V vreli vodi približno 5 minut kuhamo testenine za lazanjo, da se zmehčajo. Splaknemo jih pod hladno vodo in jih pokapamo z oljem, da se ne sprimejo.
Čebulo olupimo in dobro sesekljamo. Bučke grobo nastrgamo, česen olupimo in stremo. V ponvi segrejemo olje in na njem 3 minute pražimo čebulo. Dodamo bučke in česen ter pražimo, dokler se bučke ne zmehčajo. Vmešamo dve tretjini skute in dve tretjini sira ter začinimo s soljo in poprom. Paradižnikovo omako segrejemo.
V večjem pekaču po plasteh sestavimo lazanjo. Začnemo s polovico mešanice z bučkami, pokrijemo s testeninami in premažemo s paradižnikovo omako. Postopek ponovimo, po vrhu pa potresemo preostanek skute, ki jo razdrobimo med prsti, in sira. Na zgornjem rešetu pečice pečemo približno 10 minut, da se testenine zmehčajo in sir lepo zapeče.
Nasvet
Paradižnikovo omako lahko kupimo ali pa jo pripravimo tako, da na oljčnem olju popražimo 2 sesekljana stroka česna, dodamo 350 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke (pelatov), ščepec soli in sladkorja ter začinimo z origanom. Omako na srednje močnem ognju kuhamo 15 minut.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Male češnjeve pite
Komaj čakajo, da jih obložimo z vaniljevo kremo ali smetano in pohrustamo!