
Zapečeni špageti z bučkami
Tako rekoč testeninska omleta, ki jo obožujejo tudi otroci!
Zapečeni špageti z bučkami
Tako rekoč testeninska omleta, ki jo obožujejo tudi otroci!

Sestavine
- 200 g kuhanih špagetov
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 strok česna
- 1 čebula
- 2 bučki
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 2 jajci
sirova omaka
- 2 žlici masla
- 2 žlici moke
- 2 dl mleka
- 100 g sira čedar ali grojer
- sol
- poper
- muškatni orešek

Odslej ne bomo rabutali le fig, ampak tudi listje
Rabutali? To pa že ne. Prej sposodili (za nedoločen čas). Vonju fig se enostavno ne moremo upreti … S temi recepti pa bomo v poletni aromi uživali še dlje.

Okus, ki ga ne pozabiš: ‘nduja, najmočnejša začimba v obliki klobase
Lahko jo vzljubiš, a težko izgovoriš: 'nduja si je izborila svoje mesto poleg pršuta, pikantne salame in sopressate kot ena najboljših italijanskih mesnin.

Idealen brunch za dneve brez mesa
Včasih si zjutraj preprosto zaželimo nekaj bolj lahkotnega, zelenega in brezmesnega – a obenem polnega okusov in energije.
Sestavine
- 200 g kuhanih špagetov
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 strok česna
- 1 čebula
- 2 bučki
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 2 jajci
sirova omaka
- 2 žlici masla
- 2 žlici moke
- 2 dl mleka
- 100 g sira čedar ali grojer
- sol
- poper
- muškatni orešek
Postopek
Najprej pripravimo sirovo omako. Na maslu zarumenimo moko. Dolijemo malo hladnega mleka in z metlico za sneg gladko zmešamo. Dodamo preostalo mleko, solimo in začinimo z muškatnim oreškom. Zavremo in kuhamo nekaj minut, nato v bešamelno omako ob stalnem mešanju postopoma po tretjinah vmešamo sir čedar (ali drug sir po želji). Mešamo, da se sir popolnoma raztopi v omaki.
Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Bučke grobo naribamo in ožmemo, da iztisnemo čim več njihovega soka. Na žlici segretega olja prepražimo čebulo in česen, nato dodamo bučke in jih pražimo 3 do 4 minute, da se zmehčajo. Odstavimo jih in preložimo v veliko skledo.
Bučkam dodamo peteršilj, sirovo omako in špagete, solimo in popramo. Jajci razžvrkljamo in vmešamo v zmes.
V ponvi segrejemo preostalo olje in v ponev stresemo pripravljeno zmes. Poravnamo jo s hrbtno stranjo žlice in kuhamo na srednji temperaturi 3 do 5 minut, da skoraj v celoti zakrkne.
Ponev za 2 do 3 minute postavimo pod segreti zgornji grelec v pečici in špagete zlato zapečemo. Pred postrežbo jih nekoliko ohladimo.