© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Zapečeni špageti z bučkami

Tako rekoč testeninska omleta, ki jo obožujejo tudi otroci!

Zapečeni špageti z bučkami

Tako rekoč testeninska omleta, ki jo obožujejo tudi otroci!

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
spaghetti omelette

Sestavine

  • 200 g kuhanih špagetov
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 strok česna
  • 1 čebula
  • 2 bučki
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • 2 jajci

sirova omaka

  • 2 žlici masla
  • 2 žlici moke
  • 2 dl mleka
  • 100 g sira čedar ali grojer
  • sol
  • poper
  • muškatni orešek

Sestavine

  • 200 g kuhanih špagetov
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 strok česna
  • 1 čebula
  • 2 bučki
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • 2 jajci

sirova omaka

  • 2 žlici masla
  • 2 žlici moke
  • 2 dl mleka
  • 100 g sira čedar ali grojer
  • sol
  • poper
  • muškatni orešek

Postopek

1

Najprej pripravimo sirovo omako. Na maslu zarumenimo moko. Dolijemo malo hladnega mleka in z metlico za sneg gladko zmešamo. Dodamo preostalo mleko, solimo in začinimo z muškatnim oreškom. Zavremo in kuhamo nekaj minut, nato v bešamelno omako ob stalnem mešanju postopoma po tretjinah vmešamo sir čedar (ali drug sir po želji). Mešamo, da se sir popolnoma raztopi v omaki.

2

Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Bučke grobo naribamo in ožmemo, da iztisnemo čim več njihovega soka. Na žlici segretega olja prepražimo čebulo in česen, nato dodamo bučke in jih pražimo 3 do 4 minute, da se zmehčajo. Odstavimo jih in preložimo v veliko skledo.

3

Bučkam dodamo peteršilj, sirovo omako in špagete, solimo in popramo. Jajci razžvrkljamo in vmešamo v zmes.

4

V ponvi segrejemo preostalo olje in v ponev stresemo pripravljeno zmes. Poravnamo jo s hrbtno stranjo žlice in kuhamo na srednji temperaturi 3 do 5 minut, da skoraj v celoti zakrkne.

5

Ponev za 2 do 3 minute postavimo pod segreti zgornji grelec v pečici in špagete zlato zapečemo. Pred postrežbo jih nekoliko ohladimo.

Priljubljeni recepti

Nadevane sardele po sicilijansko

Sardele so lahko prava poslastica – tele zvite sicilijanske lepotice pa so naravnost božanske!

35 min
Enostavno

Bizeljska ajdova potica

Pripravite prav posebno potico z ajdovo moko

Enostavno

Jabolčna ingverjeva soda

Sladka, rahlo gazirana pijača z okusom ingverja in jabolk se pozimi prileže kot vroč napitek, poleti pa kot hladna osvežitev.

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.