
Zapečene testenine z bučkami, pršutom in sirom
Iz rubrike Otroci kuhamo
Zapečene testenine z bučkami, pršutom in sirom
Iz rubrike Otroci kuhamo

Sestavine
- 100 g polnovrednih testenin (peresniki)
- 500 g bučk
- 3 mlade čebulice
- 120 g rezin kuhanega pršuta
- 1 skodelica (2 dl) naribanega sira za pico
- 250 g koruze iz konzerve
- 100 g polnozrnate moke
- 4 rahlo razžvrkljana jajca
- 0,75 dl olja
- 0,75 dl mleka
- sol
- poper

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 100 g polnovrednih testenin (peresniki)
- 500 g bučk
- 3 mlade čebulice
- 120 g rezin kuhanega pršuta
- 1 skodelica (2 dl) naribanega sira za pico
- 250 g koruze iz konzerve
- 100 g polnozrnate moke
- 4 rahlo razžvrkljana jajca
- 0,75 dl olja
- 0,75 dl mleka
- sol
- poper
Postopek
Bučke naribaj, čebulice nareži na tanke rezine, pršut pa na trakove. Pečico segrej na 180 °C. Pekač dimenzij 20 × 30 cm obloži s papirjem za peko tako, da 2 cm papirja visi še čez rob pekača.

Testenine po navodilih z embalaže skuhaj v zadostni količini slane vode. Nato jih odcedi in prelij z oljem. Bučke z rokami dobro odcedi, da steče iz njih čim več vode. Koruzo splakni pod hladno vodo.

V skledi zmešaj testenine, bučke, čebulo, pršut, sir, koruzo in moko. Dodaj jajca in mleko. Začini še s soljo in poprom.

Mešanico stresi v pripravljen pekač in jo poravnaj z lopatico. Peci jo 25 minut oziroma da postane zlato rjave barve. Ko se jed speče, jo vzemi iz pečice in pusti počivati 15 minut. Nato jo postrezi z veliko skledo zelene solate.
