Kaj boste skuhali danes?
Zapečene testenine z bučkami, pršutom in sirom
Iz rubrike Otroci kuhamo
Zapečene testenine z bučkami, pršutom in sirom
Iz rubrike Otroci kuhamo
Sestavine
- 100 g polnovrednih testenin (peresniki)
- 500 g bučk
- 3 mlade čebulice
- 120 g rezin kuhanega pršuta
- 1 skodelica (2 dl) naribanega sira za pico
- 250 g koruze iz konzerve
- 100 g polnozrnate moke
- 4 rahlo razžvrkljana jajca
- 0,75 dl olja
- 0,75 dl mleka
- sol
- poper
Natančni tudi brez tehtnice: koliko gramov je ena žlica?
V kuhinji, predvsem pri peki, je natančnost ključna, zato je sestavine najbolje določati in tehtati v gramih. Kako se znajti, ko tehtnica ni na voljo?
Zrnati sir: zakaj je 'cottage cheese' postal največji kulinarični hit leta
Zrnati sir je doživel pravi preporod in postal kulinarični hit. Odkrijte, zakaj je tako priljubljen in kako ga lahko uporabite v sladkih in slanih jedeh.
Krompirček, o katerem se vam bo še sanjalo
Hrustljav krompirček in bogata obloga, ob kateri se nam pocedijo sline – nič čudnega, da naloženi krompirček osvaja srca (in želodce) po vsem svetu.
Sestavine
- 100 g polnovrednih testenin (peresniki)
- 500 g bučk
- 3 mlade čebulice
- 120 g rezin kuhanega pršuta
- 1 skodelica (2 dl) naribanega sira za pico
- 250 g koruze iz konzerve
- 100 g polnozrnate moke
- 4 rahlo razžvrkljana jajca
- 0,75 dl olja
- 0,75 dl mleka
- sol
- poper
Postopek
Bučke naribaj, čebulice nareži na tanke rezine, pršut pa na trakove. Pečico segrej na 180 °C. Pekač dimenzij 20 × 30 cm obloži s papirjem za peko tako, da 2 cm papirja visi še čez rob pekača.
Testenine po navodilih z embalaže skuhaj v zadostni količini slane vode. Nato jih odcedi in prelij z oljem. Bučke z rokami dobro odcedi, da steče iz njih čim več vode. Koruzo splakni pod hladno vodo.
V skledi zmešaj testenine, bučke, čebulo, pršut, sir, koruzo in moko. Dodaj jajca in mleko. Začini še s soljo in poprom.
Mešanico stresi v pripravljen pekač in jo poravnaj z lopatico. Peci jo 25 minut oziroma da postane zlato rjave barve. Ko se jed speče, jo vzemi iz pečice in pusti počivati 15 minut. Nato jo postrezi z veliko skledo zelene solate.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Klobasne rezine s koromačevimi semeni
Sladka lazanja iz palačink
Čeprav so mesne lazanje najslajše, vas ta iz palačink prav zagotovo ne bo razočarala!