Kaj boste skuhali danes?
Špageti s papriko in zelišči
Enostavni špageti brez mesa.
Špageti s papriko in zelišči
Enostavni špageti brez mesa.
Sestavine
- 8 žlic oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 4 rumene paprike
- 1 žlička zdrobljenega suhega čilija
- 1 žlička svežih timijanovih lističev
- 1 žlička svežih rožmarinovih lističev
- 2 žlici nasekljanega peteršilja
- 400 g špagetov
- sol
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 8 žlic oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 4 rumene paprike
- 1 žlička zdrobljenega suhega čilija
- 1 žlička svežih timijanovih lističev
- 1 žlička svežih rožmarinovih lističev
- 2 žlici nasekljanega peteršilja
- 400 g špagetov
- sol
Postopek
Česen očistimo in narežemo na lističe. Paprike razpolovimo, očistimo semen in narežemo na majhne kocke. Rožmarin nasekljamo. V veliki ponvi segrejemo olje in na nizki temperaturi 2 minuti nežno pražimo papriko s česnom. Dodamo čili in vsa zelišča in nadaljujemo praženje še 6 minut. Občasno premešamo. Solimo in odstavimo.
Medtem testenine v osoljeni vodi skuhamo al dente in jih odcedimo. Preložimo jih v ponev s papriko, ki jo nato postavimo na šibek ogenj ter mešamo še pol minute, da se špageti povežejo z omako, in jih takoj postrežemo.