© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Špageti s papriko in zelišči

Enostavni špageti brez mesa.

Špageti s papriko in zelišči

Enostavni špageti brez mesa.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
spageti s papriko in zelisci

Sestavine

  • 8 žlic oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • 4 rumene paprike
  • 1 žlička zdrobljenega suhega čilija
  • 1 žlička svežih timijanovih lističev
  • 1 žlička svežih rožmarinovih lističev
  • 2 žlici nasekljanega peteršilja
  • 400 g špagetov
  • sol
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 8 žlic oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • 4 rumene paprike
  • 1 žlička zdrobljenega suhega čilija
  • 1 žlička svežih timijanovih lističev
  • 1 žlička svežih rožmarinovih lističev
  • 2 žlici nasekljanega peteršilja
  • 400 g špagetov
  • sol

Postopek

1

Česen očistimo in narežemo na lističe. Paprike razpolovimo, očistimo semen in narežemo na majhne kocke. Rožmarin nasekljamo. V veliki ponvi segrejemo olje in na nizki temperaturi 2 minuti nežno pražimo papriko s česnom. Dodamo čili in vsa zelišča in nadaljujemo praženje še 6 minut. Občasno premešamo. Solimo in odstavimo.

2

Medtem testenine v osoljeni vodi skuhamo al dente in jih odcedimo. Preložimo jih v ponev s papriko, ki jo nato postavimo na šibek ogenj ter mešamo še pol minute, da se špageti povežejo z omako, in jih takoj postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.